Σε επιφυλακή Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία - Εντοπίστηκαν φράουλες με βελόνες

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2018 21:54 Σε επιφυλακή Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία - Εντοπίστηκαν φράουλες με βελόνες

Φράουλες γεμάτες καρφίτσες και βελόνες εντοπίστηκαν να πωλούνται στα σουπερμάρκετ και στις έξι Πολιτείες της Αυστραλίας, σημαίνοντας συναγερμός στις Αρχές, ενώ τα καταστήματα αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν πολλές μάρκες και οι καλλιεργητές πέταξαν τόνους φρούτων.

Ένας άνδρας στην Πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας και ένα κορίτσι στη Νότια Αυστραλία βρήκαν βελόνες στις φράουλες που σκόπευαν να φάνε. Σύμφωνα με το BBC ένας άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο αφού κατανάλωσε μια φράουλα που περιείχε μια βελόνα.

Η αστυνομία πιστεύει ότι έχουν μολυνθεί με βελόνες και καρφίτσες επτά διαφορετικές μάρκες φράουλας. Οι Αρχές προτρέπουν τους καταναλωτές να κόβουν το φρούτο στη μέση πριν το φάνε.

Στο μεταξύ, οι δύο μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Νέας Ζηλανδίας, οι Foodstuffs και Countdown, αποφάσισαν να σταματήσουν τις παραγγελίες από την Αυστραλία. Η κυβέρνηση της χώρας αυτής πάντως διαβεβαιώνει ότι καμία από τις αυστραλέζικες μάρκες δεν πωλείται στην αγορά της Νέας Ζηλανδίας.

Την Κυριακή, οι αρχές της Πολιτείας Κουίνσλαντ ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή 100.000 δολαρίων Αυστραλίας (61.500 ευρώ) για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη αυτών που τοποθέτησαν βελόνες μέσα σε φράουλες.

Πηγή: ΑΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση