Ήρωας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας - Θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες ζωές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 02 Οκτωβρίου 2018 18:05 Ήρωας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας - Θυσιάστηκε για να σώσει εκατοντάδες ζωές

Σε ήρωα ανακηρύχθηκε ένας Ινδονήσιος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του καθώς εγκαταλείψει τη θέση του μόνο αφού βεβαιώθηκε ότι απογειώθηκε ένα αεροσκάφος που τροχοδρομούσε την ώρα του σεισμού, σύμφωνα με το BBC.

Ο 21 ετών Αντόνιους Γκουναβάν Άγκουνγκ βρισκόταν στο πόστο του στον πύργο εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Παλού στο κεντρικό Σουλαουέζι, όταν σημειώθηκε ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών την Παρασκευή.

Την ώρα που οι πρώτες σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές, ο Άγκουνγκ έδινε άδεια απογείωσης σε αεροσκάφος της Batik Air. Οι συνάδελφοί του που δεν είχαν στην ευθύνη τους εκείνη την ώρα κάποιο αεροσκάφος εγκατέλειψαν τον πύργο ελέγχου, αλλά εκείνος έμεινε στη θέση του, αρνούμενος να εγκαταλείψει τον πύργο ελέγχου αν δεν απογειωνόταν πρώτα το αεροπλάνο.

«Όταν έγινε ο σεισμός εκείνος έδινε οδηγίες στην πτήση της Batik Air για απογείωση και περίμενε μέχρι να σηκωθεί το αεροπλάνο για να φύγει», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας.

Όταν χτύπησε η ισχυρότερη δόνηση, ο 21χρονος ελεγκτής πήδηξε απ’ τον τέταρτο όροφο του πύργου ελέγχου την ώρα που άρχισε να καταρρέει με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα και εσωτερικά τραύματα κατά την πτώση του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του πριν φθάσει το ελικόπτερο που θα τον μετέφερε σε εξειδικευμένη κλινική.

Ο 21χρονος προβιβάστηκε μετά θάνατον κατά δύο βαθμίδες ως αναγνώριση της αφοσίωσής του.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση