«Εσύ είσαι η επόμενη»: Πρώην Μις Ιράκ δέχθηκε απειλές μετά τη δολοφονία μοντέλου του Instagram

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 19:04 «Εσύ είσαι η επόμενη»: Πρώην Μις Ιράκ δέχθηκε απειλές μετά τη δολοφονία μοντέλου του Instagram

Τρέμει για τη ζωή της μια πρώην Μις Ιράκ μετά τις απειλές που δέχθηκε ύστερα από την άγρια δολοφονία μιας άλλης εστεμμένης βασίλισσας της ομορφιάς.

Όπως αποκάλυψε εμφανώς ταραγμένη σε ζωντανή αναμετάδοση από το λογαριασμό της στο Instagram η 23χρονη Σιμάα Κασίμ έλαβε μηνύματα που ανέφεραν «εσύ είσαι η επόμενη» μετά από μια σειρά δολοφονικών επιθέσεων κατά γυναικών στο Ιράκ που θεωρούνται από υπερσυντηρητικούς κύκλους ότι έχουν «δυτικοποιηθεί».

Μία εβδομάδα νωρίτερα μια άλλη καλλονή, η 22χρονη πρώην Μις Βαγδάτη και αναπληρωματική Μις Ιράκ Τάρα Φαρές έπεσε νεκρή από πυρά αγνώστων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό της στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Συναισθηματικά φορτισμένη η Κασίμ είπε στα 2,7 εκατομμύρια ακολούθων της στο Instagram ότι οι γυναίκες στο Ιράκ κινδυνεύουν «να σφαγιαστούν σαν κοτόπουλα» και χαρακτήρισε «μάρτυρα» τη Φαρές.

H Σιμάα Κασίμ (Φωτογραφία: Facebook)

H Σιμάα Κασίμ (Φωτογραφία: Facebook)

Το μοντέλο και σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν το τελευταίο θύμα των επιθέσεων που στοχοποιούν τις κοσμικές γυναίκες στη χώρα.

H Τάρα Φαρές δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στη Βαγδάτη (Φωτογραφία: Instagram)

H Τάρα Φαρές δολοφονήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου στη Βαγδάτη (Φωτογραφία: Instagram)

Λίγο πριν το θάνατό της η Φαρές είχε δεχθεί καταιγισμό μηνυμάτων μίσους από ισλαμιστές που την κατηγορούσαν για «έλλειψη ευπρέπειας» και «αναισχυντία».

Είχε προηγηθεί η δολοφονία μιας ακτιβίστριας στη Βασόρα, αλλά και οι θάνατοι υπό αδιευκρίνιστες συθήκες μιας γνωστής στο Ιράκ πλαστικής χειρουργού και μιας ιδιοκτήτριας σαλονιού αισθητικής.

H πλαστική χειρουργός Ραφίφ αλ Γιασίρι βρέθηκε νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τον Αύγουστο (Φωτογραφία: Twitter)

H πλαστική χειρουργός Ραφίφ αλ Γιασίρι βρέθηκε νεκρή υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες τον Αύγουστο (Φωτογραφία: Twitter)

Η «Μπάρμπι του Ιράκ», όπως αποκαλείτο η δρ Ραφίφ αλ Γiασίρι, αναρτούσε συχνά φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι τις 17 Αυγούστου, που πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Αρχικά η αστυνομία ανέφερε ως αιτία θανάτου την υπερβολική χρήση ναρκωτικών, αλλά πολλοί υποπτεύονται ότι κάτι άλλο συνέβη, όπως και στην περίπτωση της Ράσα αλ Χασάν, ιδιοκτήτριας γνωστού κέντρου ομορφιάς στη Βαγδάτη, που πέθανε μια εβδομάδα αργότερα από «καρδιακή προσβολή», όπως υποστήριξαν οι Αρχές.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Χαϊντέρ αλ Αμπάντι ζήτησε να διερευνηθεί αν οι δολοφονίες είναι μεμονωμένα περιστατική ή αποτελούν μέρος μιας καμπάνιας κατά προβεβλημένων εκκοσμικευμένων γυναικών.

Πηγή: iefimerida.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση