Αποστάσεις Μαξίμου από το σχέδιο Καμμένου: Η Ελληνική κυβέρνηση προσηλωμένη στην Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 14:08 Αποστάσεις Μαξίμου από το σχέδιο Καμμένου: Η Ελληνική κυβέρνηση προσηλωμένη στην Συμφωνία των Πρεσπών

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών. Σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία», αναφέρεται σε σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

Σαφείς αποστάσεις από το σχέδιο Καμμένου για το σκοπιανό πήρε με διαρροή το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει, και παρουσίασε στους Αμερικανούς το δικό του σχέδιο για μια νέα συμφωνία με τα Σκόπια.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Γουές Μίτσελ στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Πάνος Καμμένος παρουσίασε ένα σχέδιο για μια νέα συμφωνία με τα Σκόπια και άλλες βαλκανικές χώρες που θα ενισχύει την ασφάλεια στην περιοχή και θα παραπέμπει για το μέλλον το θέμα του ονόματος.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Άμυνας πρότεινε την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα, τη ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και σε μεταγενέστερο επίπεδο και τη Σερβία, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας. Υποστήριξε πως με αυτόν τον τρόπο θα αναχαιτιστεί η ρωσική διείσδυση στα Βαλκάνια και θα θωρακιστεί η σταθερότητα στην πΓΔΜ, παραπέμποντας έτσι για το μέλλον την επίλυση του ονοματολογικού.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση