Γερμανία: Ηχηρό χαστούκι για τη Μέρκελ στη Βαυαρία – Πρώτη φορά ακροδεξιοί στη Βουλή

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018 19:51 Γερμανία: Ηχηρό χαστούκι για τη Μέρκελ στη Βαυαρία – Πρώτη φορά ακροδεξιοί στη Βουλή

Μια βαριά ήττα για το «αδελφό» κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ «έβγαλαν» οι κάλπες που στήθηκαν σήμερα στη Βαυαρία. Το CSU, η Χριστιανοκοινωνιστές που παραδοσιακά κυβερνούσαν στη Βαυαρία, έχασαν 12 μονάδες σύμφωνα με το exit poll του πρώτου πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Το CSU λαμβάνει ποσοστό 35,5% που θεωρείται ιστορικό χαμηλό. Οι Χριστιανοκοινωνιστές χάνουν την απόλυτη πλειοψηφία για πρώτη φορά τα τελευταία 70 χρόνια.

Το πλέον ανησυχητικό είναι πως το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) φαίνεται πως καταφέρνει να εξασφαλίσει, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την είσοδό του στη Βουλή.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013. Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com