Άγκυρα: Προσπάθησε να μπουκάρει στην πρεσβεία του Ισραήλ με τρακτέρ!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 14:08 Άγκυρα: Προσπάθησε να μπουκάρει στην πρεσβεία του Ισραήλ με τρακτέρ!

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα (16.10.2018) στην Άγκυρα, όταν Τούρκος πολίτης επιχείρησε να μπει στην πρεσβεία του Ισραήλ με... τρακτέρ!

Οι εικόνες έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα είναι χαρακτηριστικές του πανικού που επικράτησε όταν ο Τούρκος πολίτης, για άγνωστο λόγο, προσπάθησε αν «μπουκάρει» με το τρακτέρ του στο κτίριο.

Η αντίδραση των Τούρκων αστυνομικών ήταν να τον πυροβολήσουν και να τον τραυματίσουν στο πόδι, πριν τον συλλάβουν. Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλάχ Μποζκούρ, το Αϊντίν Σακαριγιά προσπάθησε να μπει με το τρακτέρ στο κτίριο της πρεσβείας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί!

Στην αρχική του κατάθεση, ο 45χρονος άνδρας παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι ήθελε να φτάσει με το τρακτέρ στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Άγκυρα.

Στην προσπάθειά του και ενώ οι αστυνομικοί που έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά δεν το έκανε, παρέσυρε και κατέστρεψε πολλά αυτοκίνητα. Δέχτηκε τον πυροβολισμό στο πόδι και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθεια στο σημείο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Ισραηλινός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι πιστεύει πως το περιστατικό δεν συνδέεται με την ισραηλινή διπλωματική αποστολή. «Εξ όσων γνωρίζουμε αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πρεσβεία. Αυτός βρισκόταν καθοδόν για να διαμαρτυρηθεί έξω από υπουργείο της (τουρκικής) κυβέρνησης. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην κατοικία του πρεσβευτή και όχι στην πρεσβεία».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση