Αγώνας Ιράν - Βολιβία με γυναίκες στις εξέδρες για πρώτη φορά [φωτό]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018 11:36 Αγώνας Ιράν - Βολιβία με γυναίκες στις εξέδρες για πρώτη φορά [φωτό]

Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα, η Τρίτη 16η Οκτωβρίου, για τις γυναίκες και το Ιράν. Για πρώτη φορά από το 1979 επιτράπηκε η παρουσία γυναικών σε εξέδρες γηπέδου και σύμφωνα με το νόμο. 

Σημειώνεται ότι οι γυναίκες έχουν επίσης δει ένα ντέρμπι το 1981.

Περίπου 100 Ιρανές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη νίκη της εθνικής ομάδας τους, στον φιλικό αγώνα, κόντρα στη Βολιβία. Σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP, πρόκειται «για ένα εξαιρετικά σπάνιο βήμα στην ισλαμική δημοκρατία».

Οι γυναίκες που κρατούσαν σημαίες και κασκόλ με τα εθνικά τους χρώματα, δημιούργησαν μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

«Οι γυναίκες που επιτρέπεται να εισέλθουν στο στάδιο Azadi  είναι μέλη των οικογενειών  των παικτών της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ανήκουν στις εθνικές γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου, είναι γυναίκες υπάλληλοι της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και βεβαίως απλά φίλαθλοι του ποδοσφαίρου», ανέφερε η σχετική ανακοίνωσητων αρχών της Τεχεράνης.

Οι γυναίκες είχαν τη δυνατότητα να εισέλθουν στο γήπεδο Azadi (που σημαίνει «ελευθερία») χωρητικότητας 100.000 θέσεων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου για μια ζωντανή μετάδοση του αγώνα του Ιράν κατά της Ισπανίας.

Επίσης ορισμένες γυναίκες μέλη του Κοινοβουλίου κλήθηκαν να παρίστανται στον προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ιράν κατά της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2017 και τουλάχιστον μία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της.

 

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com