Βόμβες από Μόσχα: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ψηφοφορία παρωδία στα Σκόπια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 18:38 Βόμβες από Μόσχα: Οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν την ψηφοφορία παρωδία στα Σκόπια

Σοβαρές καταγγελίες από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών - Όπως μεταδίδει το RT με ανακοίνωσή του κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι έστησαν την ψηφοφορία στην Βουλή της πΓΔΜ - Η ανακοίνωση αυτή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών γράφει άλλο ένα κεφάλαιο στην διαμάχη Μόσχας - Ουάσινγκτον.

Ευθείες βολές κατά των ΗΠΑ από την Ρωσία για το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας για την συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, οι ΗΠΑ ενορχήστρωσαν μια άδικη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για την αλλαγή της ονομασίας παρά το γεγονός του αποτυχημένου δημοψηφίσματος.

Η παρέμβαση αυτή της Μόσχας θεωρείται αναμενόμενη αφού είναι ανοικτά αντίθετη στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ααυτό θα γίνει αν τελικά εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση και αλλάξει η ονομασία της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Την περασμένη εβδομάδα το κοινοβούλιο στην πρώτη ψηφοφορία ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία την συνταγματική αναθεώρηση.

Πλέον, η κυβέρνηση θα προετοιμάσει τις επόμενες ημέρες τα σχέδια συνταγματικών τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται απλή πλειοψηφία (61 βουλευτές στους 120).

Στη συνέχεια, τα εν λόγω σχέδια τίθενται σε δημόσια διαβούλευση και ακολούθως η κυβέρνηση αναλαμβάνει να συντάξει τα τελικά κείμενα των τροπολογιών, τα οποία θα υποβάλει προς συζήτηση στις αρμόδιες Επιτροπές και στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου και θα ακολουθήσει ψηφοφορία, για την οποία απαιτείται ενισχυμένη πλειοψηφία δύο τρίτων (80 βουλευτές στους 120). Η όλη διαδικασία υπολογίζεται να υπερβεί τους τρεις μήνες.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση