Απίστευτος! Έκανε τον γύρο της Βρετανίας κολυμπώντας! Πόσες μέρες έκανε!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 14:24 Απίστευτος! Έκανε τον γύρο της Βρετανίας κολυμπώντας! Πόσες μέρες έκανε!

Ο ατρόμητος Βρετανός για την ακρίβεια διένυσε 2.883 χιλιόμετρα κολυμπώντας, καθώς ξεκίνησε την 1η Ιουνίου από το Μάργκεϊτ στη νοτιοανατολική Αγγλία και ολοκλήρωσε τον γύρο της Βρετανίας την Κυριακή!

Ο Έντγκλεϊ τερμάτισε γνωρίζοντας την αποθέωση από 300 κολυμβητές, οι οποίοι τον συνόδευσαν στα τελευταία μέτρα ως τη στεριά, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις παραδέχθηκε ότι στο τελευταίο χιλιόμετρο άρχισε να τρέμει!

Έτσι έγινε ο πρώτος κολυμβητής που έκανε τον γύρο της Βρετανίας, ενώ το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό του μετά από 157 ημέρες κολυμπώντας, ήταν το φαγητό, μια ζεστή κουβέρτα και μια αγκαλιά!

«Ήταν τόσο περίεργο. Ανησυχούσα πραγματικά ότι απλώς θα πέσω κάτω με τα μούτρα», δήλωσε χαμογελώντας μετά τον άθλο του!

Ο Έντγκλεϊ πέρασε 23 εβδομάδες στη θάλασσα, κολυμπώντας έως και δώδεκα ώρες ημερησίως, ακόμη και τη νύκτα, και ξεκουραζόταν σε ένα καταμαράν το οποίο τον συνόδευε.

Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, όπως καταιγίδες, τσιμπήματα από μέδουσες, κράμπες και παγωμένα νερά. Μάλιστα μια τεράστια μέδουσα κόλλησε στο πρόσωπό του για 30 λεπτά στη διάρκεια μιας τεράστιας φουρτούνας.

 

Στο ταξίδι του είχε και παρέα για θηλυκή φάλαινα μινκ, όταν εισήλθε στον κανάλι του Μπρίστον, καθώς η φάλαινα τον συνόδευε για πέντε μίλια, καθώς τον πέρασε για τραυματισμένη φώκια!

Για να μπορέσει να ολοκληρώσει τον γύρο της Βρετανίας κατανάλωνε 10.000 με 15.000 θερμίδες ημερησίως, εξαπλάσια ποσότητα από αυτή που καταναλώνει ο μέσος άνδρας. Κατανάλωσε πίτσα, μακαρόνια, ρύζι, 610 μπανάνες και 314 κουτάκια Red Bull. Μάλιστα επιθύμησε το σπιτικό τσίζκεϊκ της μητέρας του όμως όπως δήλωσε «ήταν δύσκολο να μεταφερθεί στο καταμαράν».

Ο Έντγκλεϊ μπήκε στο βιβλίο με τα Ρεκόρ Γκίνες από την 74η ημέρα, καθώς είχε κολυμπήσει την μεγαλύτερη απόσταση στη θάλασσα. Όμως έσφιξε τα δόντια και συνέχισε καθώς ήξερε πως το ρεκόρ του θα είχε ισχύ, μόνο αν ολοκλήρωνε τον γύρο της Βρετανίας, κάτι που έκανε 83 ημέρες αργότερα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση