Έλληνας ομογενής ο άνδρας που πέθανε από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 12:53 Έλληνας ομογενής ο άνδρας που πέθανε από επίθεση καρχαρία στην Αυστραλία

Ήταν ιατρός-ερευνητής σε νοσοκομείο της Μελβούρνης.

Ο ιατρός-ερευνητής από τη Μελβούρνη Ντάνιελ Χρηστίδης αναγνωρίστηκε ως ο άνδρας που πέθανε σε τουριστικό θέρετρο στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας από επίθεση καρχαρία.

Ο Έλληνας ομογενής ήταν το τρίτο θύμα επίθεσης στο Cid Harbour στα νησιά Whitsunday Islands σε διάστημα έξι εβδομάδων.

Ο Χρηστίδης υπήρξε ερευνητής στο νοσοκομείο Austin της Μελβούρνης, όπου οι συνάδελφοί του δέχτηκαν με συντριβή την είδηση του θανάτου του. «Είμαστε συντετριμμένοι από την τραγική απώλεια του δρ Ντάνιελ Χρηστίδη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένειά του αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο» ανέφερε εκπρόσωπος του νοσοκομείου, σύμφωνα με το abc.net.au.

Ο αδελφός του θύματος, Μάικ, τον περιέγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram ως κάποιον που «έκανε τα πάντα εξονυχιστικά σωστά στη ζωή. Η αφοσίωσή του στη χειρουργική και η βαθιά κατανόηση που έδειχνε στους συνανθρώπους του, τον είχαν καταστήσει αξιοσέβαστο ανάμεσα στους συναδέλφους και τους ασθενείς του. Έχασα έναν αδελφό, στενό φίλο και μέντορα, αλλά δεν θα χάσω τη φλόγα που μου έδινε ο Νταν κάθε μέρα, εμπνέοντάς μου την επιθυμία να γίνω καλύτερος άνθρωπος».

Η διευθύντρια νοσοκομειακής μονάδας του νοσοκομείου που εργαζόταν Έλεν Ο’ Κόνελ επεσήμανε: «Θυμάμαι μία ασθενή μας που ήταν αρκετά μελαγχολική μετά την εγχείρηση στην οποία είχε υποβληθεί. Εκείνος πήγε και της πήρε μια τούρτα γενεθλίων. Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Ντάνιελ».

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, το 33χρονο θύμα κολυμπούσε με φίλους όταν έγινε η επίθεση, τη Δευτέρα. Τον ανέσυραν από το νερό με τραύματα στο πόδι και το χέρι και λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.

«Είχε δεχθεί πολλά δαγκώματα, είχε χάσει πολύ αίμα και είχε πάθει καρδιακή ανακοπή» περιέγραψε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Ο υπουργός Αλιείας της Αυστραλίας Mark Furner τόνισε σχετικά με τα περιστατικά των επιθέσεων ότι κανείς δεν πρέπει να κολυμπάει στο Cid Harbour σε καμία στιγμή. «Δεν μπορούμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι – μην κολυμπάτε στο Cid Harbour».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση