Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και τα σύνορά μας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 13:20 Νέο μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και τα σύνορά μας

Μήνυμα «προς κάθε κατεύθυνση και ιδίως προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία» έστειλε, σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από τη Μυτιλήνη όπου βρίσκεται τιμώντας τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο των πεσόντων της μάχης του Κλαπάδου, στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιόσκι, που σηματοδότησε την απελευθέρωση ολόκληρου του νησιού, ο κ. Παυλόπουλος με δήλωσή του τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας διαφωνώντας μάλιστα με φωνές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υποστηρίζουν το αντίθετο. «Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με όλους και, ειδικότερα ως προς την Τουρκία, ευνοούμε τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, διαφωνώντας ριζικά με ορισμένες φωνές εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης που ισχυρίζονται το αντίθετο. Τούτο όμως εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό, εκ μέρους όλων και κυρίως εκ μέρους της Τουρκίας, του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου» σημείωσε.

Ταυτόχρονα, όμως, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε: «είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε, πάντα με βάση το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την κυριαρχία μας, τα σύνορά μας και το έδαφός μας, που είναι και σύνορα και έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση