Τσίπρας: Ευρωπαϊκό τουρ με Κόστα, Σολτς, Μακρόν και… Τραμπ! [pics]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018 16:00 Τσίπρας: Ευρωπαϊκό τουρ με Κόστα, Σολτς, Μακρόν και… Τραμπ! [pics]

Η συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Όλαφ Σολτς ήταν… γεμάτη χαμόγελα με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας να δηλώνει αμέσως μετά:

«Είχαμε πολύ καλή συζήτηση για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον και για αυτό έχουμε μεγάλη ευθύνη».

Όπως δήλωσε ο κ. Σολτς, με τον πρωθυπουργό είχαν καλή ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στις δύο χώρες, «για το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε προκειμένου να έχουμε καλή εξέλιξη για τους πολίτες μας».

Δείτε τις εικόνες από την συνάντηση

Ο Τσίπρας είδε και Κόστα

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα στο Βερολίνο.

Τσίπρας Τσίπρας

Με πρόγραμμα «βαρύ»

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο Βερολίνο το απόγευμα της Παρασκευής, 09.11.2018 και στις 19:30 συναντήθηκε με τη συμπρόεδρο του Die Linke, Katja Kipping. Σήμερα, Σάββατο 10.11.2018, θα συμμετάσχει στις εργασίες Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD).

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού είναι γεμάτο, αφού το απόγευμα, στις 17:30, θα βρίσκεται στο Παρίσι και στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που θα βρεθούν στη γαλλική πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Την Κυριακή, το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (11:00), ενώ δύο ώρες μετά θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Τέλος, στις 15:00 θα παραστεί σε τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στις 15:30 θα είναι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα έχει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Προσαρμοσμένη αναζήτηση