Μουφτής: Συζήτησα αλλά δεν εξέδωσα Φετφά για το δικαίωμα των ανδρών να φάνε τις γυναίκες τους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 11 Απριλίου 2015 21:27 Μουφτής: Συζήτησα αλλά δεν εξέδωσα Φετφά για το δικαίωμα των ανδρών να φάνε τις γυναίκες τους

Διαψεύδει ο μουφτής της Σαουδικής Αραβίας ότι επέτρεψε με νόμο να τρώνε οι άνδρες τις γυναίκες τους σε περίπτωση εξαιρετικής πείνας. Κάνει λόγο για "ύπουλη ενέργεια κατά του Ισλάμ"

Ο κληρικός της Σαουδικής Αραβίας διαψεύδει ότι εξέδωσε Φετφά, που επιτρέπει στους άνδρες να φάνε τις γυναίκες τους σε περίπτωση "εξαιρετικής πείνας", τονίζοντας πως κάτι τέτοιο έμεινε στη συζήτηση και πως δεν ανακοινώθηκε επίσημα.

Προηγήθηκαν αντιδράσεις παγκοσμίως, για την πληροφορία ότι υπάρχει νόμος, που κατοχυρώνει αυτό το δικαίωμα, με τον μουφτή να προχωρά σε διάψευση.

Ο Abdul Aziz bin Abdullah, ο πιο σεβαστός μουφτής της Σαουδικής Αραβίας τονίζει, πως η πρόταση δεν κατοχυρώθηκε νομικά με φετφά και η πρόταση δεν έγινε από τον ίδιο, αλλά στα πλαίσια συζήτησης.

Μάλιστα, η σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας αναφέρει "Ο φετφάς που αποδίδεται σε μας είναι λανθασμένος και έχει κυκλοφορήσει για να δημιουργήσει μια αρνητική εικόνα για το Ισλάμ, το οποίο αντιμετωπίζει με ίσο τρόπο τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες".

Παράλληλα, αναφέρει ότι ένας τέτοιος νόμος θα ήταν απαράδεκτος για τους μουσουλμάνους και ότι η πληροφορία διαδόθηκε για να στρέψει τη διεθνή κοινή γνώμη κατά του Ισλάμ και της χώρας.

Παρόλα αυτά, η είδηση κυκλοφόρησε από τα τοπικά μέσα που ισχυρίζονταν ότι ο νέος φετφάς έδειχνε την υποταγή και την αφοσίωση των γυναικών στις ανάγκες των συζύγων τους.

Η είδηση για την κατοχύρωση του δικαιώματος έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος μουφτής μπορεί να είναι ο πιο αξιοσέβαστος στη μέση ανατολή, είναι ωστόσο γνωστός για τις ακραίες θέσεις του.

(Πηγή: Ibtimes)

Προσαρμοσμένη αναζήτηση