Φωτιές Καλιφόρνια: Σοκάρουν οι αριθμοί - 631 αγνοούμενοι, 65 νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018 10:44 Φωτιές Καλιφόρνια: Σοκάρουν οι αριθμοί - 631 αγνοούμενοι, 65 νεκροί

Μέσα σε μια μέρα ο αριθμός των αγνοούμενων από τη φωτιά στη βόρεια Καλιφόρνια εκτοξεύτηκε στους 631! Μια εξέλιξη που αποτυπώνει το χάος που επικρατεί μετά την πιο καταστροφική πυρκαγιά στην ιστορία της Πολιτείας.

Ο εντοπισμός άλλων επτά θυμάτων ανέβασε τον αριθμό των νεκρών από τις φωτιές στη βόρεια και τη νότια Καλιφόρνια στους 65.

Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές που έχουν ζήσει ποτέ στην Πολιτεία της Καλιφόρνια δεν έχουν ακόμα περιοριστεί. Το κακό που ξεκίνησε από το Σιέρα Φούτχιλς 280 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, έχει αφήσει πίσω του 63 νεκρούς, ανυπολόγιστες καταστροφές και εκατοντάδες αγνοούμενους.

Το νέο τραγικό απολογισμό ανακοίνωσε ο σερίφης της Κομητείας Μπιούτ, ο Κόρι Χόνι. Όσον αφορά στους αγνοούμενους, ο αριθμός των ανθρώπων που η τύχη τους αγνοείται εκτοξεύτηκε από τους 100 στους 631!

Φωτογραφίες αγνοούμενων (Φωτό Reuters)

631 ονόματα έχει η λίστα με τους αγνοούμενους. Ωστόσο, οι αρχές σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι ενδεχομένως στη λίστα να υπάρχουν και ονόματα ανθρώπων που έφυγαν άρον άρον από τα σπίτια τους και δεν έχουν καταλάβει πως έχουν αναφερθεί ως αγνοούμενοι!

 

Γι’ αυτό και οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα τη λίστα, ώστε αν κάποιος δει το όνομά του σε αυτή να ειδοποιήσει που βρίσκεται και αν είναι καλά.

Ο σερίφης είπε ότι 300 άνθρωποι που είχαν αρχικά θεωρηθεί αγνοούμενοι βρέθηκαν ζωντανοί, ενώ ακόμα βρίσκουν νεκρούς στα αποκαΐδια. Η λίστα συνεχώς αλλάζει και ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 631 αγνοούμενους. Ο Χόνι απηύθυνε έκκληση σε συγγενείς αγνοουμένων να δώσουν δείγματα DNA προκειμένου να γίνει η αναγνώριση και η ταυτοποίηση από τις σορούς που είναι απανθρακωμένες.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Ο Παράδεισος έγινε Κόλαση

Η πόλη Paradise έχει σβηστεί από τον χάρτη. Πάνω από 12.000 σπίτια και άλλα κτίρια έχουν καταστραφεί και ένας στρατός από 9.000 πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες. Αυτοί που έχασαν τα σπίτια τους είτε μένουν σε συγγενείς, είτε σε γήπεδα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για να τους φιλοξενήσουν. Κάποιοι κοιμούνται ακόμα και σε σκηνές έξω από μεγάλα πολυκαταστήματα.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφθεί το Σάββατο την Καλιφόρνια για να συναντήσει εκείνους που έχουν πληγεί από την καταστροφή.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση