Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Live: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις ασφαλιστικές εισφορές

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 13:59 Live: Η ομιλία Τσίπρα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις ασφαλιστικές εισφορές

- Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλάει στη Βουλή προκειμένου να υποστηρίξει το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών - Αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους καθώς έχει στα χέρια του τον προϋπολογισμό που προβλέπει θετικά μέτρα ύψους 900 εκατομμυρίων ευρώ - Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού

Με επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι δεν τον βλέπει στην Βουλή αλλά θα έχουν την ευκαιρία να τα πουν αύριο για τα θέματα του πανεπιστημιακού ασύλου. «Προτιμάει να έχει πιο ασφαλείς επιλογές», είπε ειρωνικά ο πρωθυπουργός.

Δείτε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού

Με την κατάθεση του  πρώτου  μεταμνημονιακού  προϋπολογισμού  και την διάθεση – μέσα στον επόμενο μήνα- του κοινωνικού μερίσματος ύψους 885 εκατομμυρίων ευρώ σε περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά  η κυβέρνηση ελπίζει ότι θα καταφέρει να επαναφέρει στην επικαιρότητα το θετικό αφήγημα πάνω στο οποίο  ήθελε να επενδύσει με το τέλος των μνημονίων.

Την Τετάρτη (21/11/2018) για περισσότερες από τέσσερις ώρες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεδρίασε προκειμένου να δει πως θα αναδείξει τα θετικά σημεία του προϋπολογισμού κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας  καθώς ανάμεσα στους είναι η  μείωση του ΕΝΦΙΑ, οι προσλήψεις στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, η επιδότηση ενοικίου, αλλά και η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού  άλλωστε αναμένεται να δώσει στην κυβέρνηση μια βαθειά πολιτική ανάσα καθώς ο πρωθυπουργός θα δώσει σε αυτή την διαδικασία τον χαρακτήρα της   ψήφου εμπιστοσύνης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να δώσει όλες τις κοινοβουλευτικές μάχες προκειμένου και να αναδείξει όλα τα θετικά μέτρα  αλλά και να στείλει μήνυμα στους ψηφοφόρους ότι τώρα που μπορεί κάνει πράξη όλες τις εξαγγελίες του.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας  αναμένεται  στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» να απαντήσει  στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ για την γενικευμένη ανομία στα πανεπιστήμια.

Ρεπορτάζ: Ελένη Καλογεροπούλου

Πηγή: newsit.gr