Black Friday: Αδειάζουν τα ράφια οι Έλληνες - Τι προτιμάνε να ψωνίσουν και πως επιλέγουν να πληρώσουν!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 15:38 Black Friday: Αδειάζουν τα ράφια οι Έλληνες - Τι προτιμάνε να ψωνίσουν και πως επιλέγουν να πληρώσουν!

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, δύο στους πέντε Έλληνες ψωνίζουν στις εκπτώσεις του Black Friday, ενώ σημειώνεται:

“Αν και δεν υπάρχει μονοσήμαντη ερμηνεία, τα στοιχεία του δείκτη κύκλου εργασιών δείχνουν ότι ο Νοέμβριος ως μήνας εμφανίζει σημαντική βελτίωση, λόγω της μειωμένης κίνησης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, κρίνεται ότι η Black Friday όντως δημιουργεί υψηλές προσδοκίες και τονώνει πρόσκαιρα τη ζήτηση”.

Το Ινστιτούτο Μικρομεσαίων της ΕΣΕΕ αναφέρει ότι οι καταναλωτές είναι πιο έτοιμοι από τις εμπορικές επιχειρήσεις, κυρίως λόγω των προωθητικών ενεργειών μεγάλων εμπορικών αλυσίδων, οπότε η κίνηση της αγοράς ήταν τις προηγούμενες χρονιές και αναμένεται σίγουρα αυξημένη.

Πρωτοπόροι αυτής της ημέρας, όπως σημειώνει το ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ, είναι τόσο σε επίπεδο ενημέρωσης όσο και σε επίπεδο απορρόφησης της κατανάλωσης, τα καταστήματα ένδυσης – υπόδησης και ακολουθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Επικαλούμενη στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας επισημαίνει ότι ανάμεσα σε αυτούς που ψωνίζουν, η συντριπτική πλειονότητα των αγοραστών θα επωφεληθεί από τις προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο (64,5%).

Το 20,7% θα αναζητήσει ευκαιρίες μόνο σε φυσικά καταστήματα, ενώ μόλις το 14,8% θα επιλέξει μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές τους.

Στην Ελλάδα οι χρήστες του διαδικτύου έκαναν 26 φορές περισσότερες αγορές απ’ ό,τι συνήθως,. ενώ οι λάτρεις των προσφορών ετοιμάζονται να ξοδέψουν κατά μέσο όρο 206 ευρώ.

Πρώτα σε προτίμηση είναι τα ρούχα και ακολουθούν τα ηλεκτρονικά είδη.

Black Friday: Στοιχεία από Paypal

Η Black Friday και η Cyber Monday την προσεχή Δευτέρα (26.11.2018) γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους Έλληνες καταναλωτές, με τις ηλεκτρονικές αγορές τις ημέρες αυτές να αυξάνονται κατά ακόμα και πάνω από 50%!

Η πιο σημαντική κατηγορία για τις αγορές της “Black Friday” το 2017 ήταν η ένδυση και ο συγκεκριμένος όγκος αγορών κατά τις εκπτώσεις αυτές ήταν σχεδόν τέσσερις φορές υψηλότερος σε σχέση με τον ετήσιο μέσο όρο.

Αυτό δείχνουν στοιχεία έρευνας της PayPal, σύμφωνα με τα οποία παραδοσιακά, οι ημέρες ελκυστικών προσφορών συνδέονται με το διασυνοριακό εμπόριο.

Οι εγχώριοι παίκτες φαίνεται να παρουσιάζουν καλά αποτελέσματα αναφορικά με τις πωλήσεις τους όσο διαρκεί η Black Friday αφού τουλάχιστον από τα στοιχεία της PayPal, πάνω από το 32% των δαπανών στην Ελλάδα καταλήγει σε τοπικούς εμπόρους.

πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση