Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Σκάνδαλο διαφθοράς με… 200 εκατομμύρια στη “ζούλα”!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018 18:20 Γερμανία: Σκάνδαλο διαφθοράς με… 200 εκατομμύρια στη “ζούλα”!

Φυσικά τέτοια περιστατικά έχουν συμβεί κατά κόρον στον ευρωπαϊκό νότο και δη στην Ελλάδα, ωστόσο η υπόθεση αυτή στην Γερμανία αποδεικνύει πως η διαφθορά δεν έχει… γεωγραφικά όρια.

Τι συνέβη στην Γερμανία

Στο στόχαστρο της κριτικής βρίσκεται η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και νεποτισμό. Η απόφαση για εξεταστική επιτροπή της Βουλής θα ληφθεί τον Δεκέμβριο. Περισσότερα από 200 εκατομμύρια ευρώ για τις υπηρεσίες εξωτερικών συμβούλων δαπάνησε το υπουργείο Άμυνας στην Γερμανία μέσα σε δύο μόλις χρόνια και μάλιστα παραβιάζοντας τους κανόνες ανάθεσης, διαπίστωσε το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Και σαν νη μην έφθαναν αυτά, το Ελεγκτικό Συνέδριο προσάπτει στο υπουργείο Άμυνας ότι προχώρησε στην ενοικίαση πολυτελούς ακινήτου στο Βερολίνο για την υπηρεσία αντιμετώπισης κυβερνοεπιθέσεων με ενοίκιο 36.000 ευρώ το μήνα χωρίς να λάβει υπόψη φθηνότερες επιλογές.

Θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή;

Χθες η υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατέθετε πάνω από τέσσερεις ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή αμυντικών ζητημάτων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πείσει όσα μέλη προέρχονται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αν συνεχίσει έτσι το υπουργείο δεν αποκλείεται να συσταθεί εξεταστική επιτροπή της Βουλής», δήλωσε μετά τη συνεδρίαση στην Γερμανία ο αριστερός βουλευτής Tομπίας Πφλίγκερ κάνοντας μάλιστα λόγο για «κόπρο του Αυγεία».

Η σχετική απόφαση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να ληφθεί στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στην Γερμανία, στις 10 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Deutsche Welle
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

newsit.gr