Μεγάλη φωτιά στην Αυστραλία, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους χιλιάδες κάτοικοι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 12:03 Μεγάλη φωτιά στην Αυστραλία, εγκαταλείπουν τα σπίτια τους χιλιάδες κάτοικοι

Σε εξέλιξη 130 μέτωπα - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο.

Χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς μεγάλη φωτιά μαίνεται στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας ενώ οι αρχές είχαν σημάνει ύψιστο συναγερμό για πρώτη φορά, προειδοποιώντας για καταστροφικό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Περισσότερα από 130 μέτωπα είναι ενεργά στο Κουίνσλαντ, ενισχυμένα από τους ισχυρούς ανέμους, το κύμα ζέστης και την ξηρασία.

Τη χειρότερη απειλή συνιστά το μέτωπο κοντά στην πόλη Gracemere. «Δεν έχουμε ξαναβρεθεί ποτέ σε τέτοια κατάσταση. Ποτέ!» είπε η επικεφαλής της πολιτείας. «Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ σε συναγερμό για καταστροφική πυρκαγιά, αυτά είναι για μας αχαρτογράφητα νερά».

Πολλές οικίες έχουν καταστραφεί μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, το Σαββατοκύριακο, και περισσότερα από τριάντα σχολεία είναι έκτοτε κλειστά.

Οι αρχές έδωσαν εντολή στους κατοίκους του Gracemere και των γύρω περιοχών να το εγκαταλείψουν αμέσως και να σπεύσουν στο γειτονικό Rockhampton.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση