Εξακολουθούν να αγνοούνται σχεδόν 200 άνθρωποι μετά τη φωτιά στην Καλιφόρνια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 16:32 Εξακολουθούν να αγνοούνται σχεδόν 200 άνθρωποι μετά τη φωτιά στην Καλιφόρνια

Ογδόντα οκτώ οι νεκροί, έξι δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί.

Σε 88 νεκρούς ανέρχεται ο επίσημος απολογισμός των αρχών από την καταστροφική και φονική φωτιά που σάρωσε την Καλιφόρνια, ενώ 196 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται τρεις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, η οποία κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς τη μικρή πόλη Πάρανταϊς.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου, κατέστρεψε σχεδόν 14.000 κατοικίες και έκαψε σχεδόν 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης, περιοχή πενταπλάσια του Σαν Φρανσίσκο, εντός και γύρω από την πόλη Πάρανταϊς, μια κοινότητα 27.000 κατοίκων στο βόρειο τμήμα της Καλιφόρνιας.

Ο σερίφης Κόρι Χόνια δήλωσε αισιόδοξος ότι κάποιοι από τους 196 ανθρώπους που έχουν καταχωρηθεί ως αγνοούμενοι μπορεί να εξακολουθούν να βρίσκονται εν ζωή.

«Ωστόσο, όπως προχωράμε στην επιστροφή των ανθρώπων στις περιοχές αυτές και τους δίνουμε άδεια να τις επισκεφθούν, είναι πιθανό ότι κάποιοι θα βρουν οστά ή τμήματα οστών» δήλωσε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι αρχές έχουν ολοκληρώσει τις έρευνές τους για θύματα.

Ο αριθμός των ανθρώπων στον κατάλογο με τους αγνοούμενος αυξομειώνεται. Άνθρωποι που θεωρούνταν αγνοούμενοι βρέθηκαν σε καταφύγια ή έμεναν σε ξενοδοχεία ή σε φίλους, σύμφωνα με τις αρχές. Τρεις άνθρωποι αφαιρέθηκαν χθες Τετάρτη από τον κατάλογο με τους αγνοούμενους καθώς βρέθηκαν σε πάρκο για τροχόσπιτα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Περίπου 35 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά αναγνωρίστηκαν μέσω εξετάσεων DNA και από άλλα άλλα στοιχεία, ενώ άλλοι αναγνωρίστηκαν βάσει υποθέσεων. Έξι δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.

Οι αξιωματούχοι της πυροσβεστικής υπηρεσίας ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς την Κυριακή, ενώ οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να ερευνούν για τα αίτιά της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com