Πιάστηκε με πάνω από 800 κιλά ακατάλληλα όστρακα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 15:16 Πιάστηκε με πάνω από 800 κιλά ακατάλληλα όστρακα

Ο 52χρονος οδηγήθηκε από το Λιμενικό στην εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.

Πάνω από 800 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες εχθές, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 52χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης επί της Επαρχιακής Οδού Αλεξανδρούπολης – Μάκρης , Ε.Ι.Χ. όχημα, με οδηγό τον 52χρονο.

Το όχημα οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω δράστης μετέφερε – διακινούσε πενήντα τέσσερις (54) σάκους δίθυρων μαλακίων του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus), συνολικού βάρους οκτακοσίων ενός κιλών (801 kg) στο σύνολό τους, υπολειπομένων διαστάσεων (από 3,6εκ. Έως 4,2εκ. κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ.) .

Τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους και δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα μεταφοράς δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά των οστρακοειδών, λόγω μη τήρησης κανόνων ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση