«Κίτρινα γιλέκα» και στο Βέλγιο: Δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Δεκεμβρίου 2018 15:08 «Κίτρινα γιλέκα» και στο Βέλγιο: Δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες [εικόνες]

Εκατοντάδες διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» έκαναν πορεία στο ευρωπαϊκό τετράγωνο των Βρυξελλών ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού του Σαρλ Μισέλ καθώς το κίνημα που ξεκίνησε από τη Γαλλία εξαπλώνεται σε Βέλγιο και Ολλανδία.

Δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού και συγκρούστηκαν με μια μικρή ομάδα διαδηλωτών, που προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο τους γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τους άλλους βασικούς θεσμούς της ΕΕ.

Κρατώντας στα χέρια ένα πανό που ανέγραφε «έρχεται ο κοινωνικός χειμώνας» οι διαδηλωτές φώναζαν «Μακρόν, Μισέλ παραιτηθείτε!».

Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις (Φωτογραφία: ΑΡ)Η βελγική αστυνομία προχώρησε σε δεκάδες συλλήψεις (Φωτογραφία: ΑΡ)

Νωρίτερα η αστυνομία είχε συλλάβει προληπτικά περίπου 70 άτομα.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, κίτρινα γιλέκα αποκλείουν τον αυτοκινητόδρομο E17 προς τη Ρέκεμ, μια πόλη της δυτικής Φλάνδρας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Οδόφραγμα τοποθετήθηκε νωρίς σήμερα στο πρωί και στον E40, στο επίπεδο των γαλλο-βελγικών συνόρων, στο ύψος της Αντινκέρκ (βόρεια), σύμφωνα πάντα με το Belga.

Το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», που εμφανίστηκε στη Γαλλία, επεκτάθηκε στο Βέλγιο, ιδίως στη γαλλόφωνη περιοχή της Βαλλωνίας.

Στις 30 Νοεμβρίου, διαδήλωση 300 ανθρώπων κατέληξε στις Βρυξέλλες με την πυρπόληση δύο αυτοκινήτων της αστυνομίας.

Στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές με «κίτρινα γιλέκα» έκαναν ειρηνική πορεία στο κέντρο της πόλης τραγουδώντας και μοιράζοντας λουλούδια σε περαστικούς.


Πηγή: iefimerida.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση