«Κίτρινα Γιλέκα»: Απόψε το διάγγελμα Μακρόν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 09:53 «Κίτρινα Γιλέκα»: Απόψε το διάγγελμα Μακρόν

Αναμένεται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα «απευθυνθεί στο Έθνος» στις 20.00 τοπική ώρα (21.00 ώρα Ελλάδος) στον απόηχο της τέταρτης κατά σειρά μαζικής διαδήλωσης των «κίτρινων γιλέκων». Ο πρόεδρος της Γαλλίας, που θα δεχθεί σήμερα κοινωνικούς εταίρους και βουλευτές, αναμένεται να ανακοινώσει «συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα» για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Μιριέλ Πενικό.

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι προσήχθησαν από τις αρχές στη Γαλλία. Οι προσαγωγές αυτές οδήγησαν σε περισσότερες από 1.700 προσωρινές κρατήσεις.

Πέντε συνδικάτα (CGT, CFDT, FO, CFE-CGE και CFTC), καθώς και τρεις εργοδοτικές οργανώσεις (Medef, CPME και U2P)  συναντώνται με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων/

Σύμφωνα με την Opinion που αποκάλυψε τη συνάντηση αυτή, «ο σκοπός είναι ο πρόεδρος να τους παρουσιάσει τα μέτρα που θα ανακοινώσει στους Γάλλους.

Οι κοινωνικοί εταίροι είχαν γίνει δεκτοί στις 30 Νοεμβρίου από τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ από τον οποίο είχαν ζητήσει να ληφθούν άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση