Επανέναρξη διαπραγματεύσεων: Ευνοϊκούς όρους βλέπει η Κύπρος

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 22:07 Επανέναρξη διαπραγματεύσεων: Ευνοϊκούς όρους βλέπει η Κύπρος

Διασφαλίζει τις προσδοκίες για θετική κατάληξη ο Γκουτέρες, σύμφωνα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προήδρευσε απόψε σύσκεψης των μελών της διαπραγματευτικής ομάδας για το Κυπριακό, τα οποία ενημέρωσε σχετικά με την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε στις προσπάθειες για ετοιμασία των όρων αναφοράς, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για συζήτηση επί της ουσίας, για τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς και για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Προδρόμου, είπε ότι η προσωπική απεσταλμένη του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, φτάνει στην Κύπρο το Σαββατοκύριακο, αφού ήδη συναντήθηκε με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αναμένεται επίσης ότι θα επισκεφθεί και την Τουρκία.

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι είναι θετικό ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ενεργοποιεί μια διαδικασία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, κατά τρόπο που να διασφαλίζει ότι η διαδικασία θα παρέχει την προσδοκία για θετική κατάληξη.

Επίσης, πρόσθεσε, είναι θετικό ότι ο Αντώνιο Γκουτέρες επιθυμεί τη διαμόρφωση στέρεου εδάφους με τη διαμόρφωση των όρων αναφοράς, με τους οποίους θα διαπραγματευτούν οι δύο πλευρές.

Πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση