Πυροβολισμοί στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο - Δύο νεκροί, έντεκα τραυματίες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 22:43 Πυροβολισμοί στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο - Δύο νεκροί, έντεκα τραυματίες
Στα ίχνη του δράστη η αστυνομία

Πυροβολισμοί συντάραξαν απόψε το κέντρο του Στρασβούργου. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα έχουν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης έχει ταυτοποιηθεί και τον καταδιώκει, ενώ ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και συνεργός. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Για πολλούς πυροβολισμούς σε διάφορους κεντρικούς δρόμους του Στρασβούργου, έκαναν λόγο μάρτυρες που μίλησαν στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας DNA (Dernieres nouvelles d' Alsace), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ένας από τους μάρτυρες, κάτοικος της οδού Αρκάντ, είπε ότι είδε δύο ανθρώπους πεσμένους στο έδαφος. «Αιμορραγούσαν, φαίνονταν τραυματισμένοι. Άλλοι άνθρωποι άρχισαν να φωνάζουν. Οι αστυνομικοί έφτασαν πολύ γρήγορα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών, επειδή ο κόσμος κυκλοφορούσε ακόμη στον δρόμο. Στη συνέχεια η περιοχή αποκλείστηκε, έφτασαν τα ασθενοφόρα και απομάκρυναν τα θύματα».

Ο Αλέν Λαφόν, που ζει στην οδό Ορφέβρ, στο κέντρο του Στρασβούργου, είπε ότι άκουσε πέντε πυροβολισμούς. Όταν κοίταξε από το παράθυρο του σπιτιού του αρχικά δεν είδε τίποτα. «Μετά, είδα έναν άνθρωπο πεσμένο μπροστά στο κοσμηματοπωλείο Schmidt-Lutz. Στην απέναντι πλευρά ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, ξαπλωμένοι κάτω. Είδα και τον γιατρό μου, τον Δρ. Φιλίπ Βαλί, να τους δίνει τις πρώτες βοήθειες».

Το κέντρο της πόλης παραμένει αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ, ενώ ο δήμαρχος της πόλης κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Στο Ευρωκοινοβούλιο επίσης δόθηκε εντολή να μην αποχωρήσουν μέχρι νεωτέρας, ευρωβουλευτές, προσωπικό και δημοσιογράφοι.

Αυτές τις μέρες το Στρασβούργο έχει πολύ τουρισμό λόγω της περιόδου των Χριστουγέννων και της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που άρχισε χθες και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη το απόγευμα. Σε εστιατόριο κοντά στο σημείο της επίθεσης, βρισκόταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ανέβασε φωτογραφίες στο Twitter.

Στο σημείο της επίθεσης ήταν την ώρα της επίθεσης ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος.

Ο υπουργός Οικολογίας Φρανσουά Ντε Ριζί με μήνυμά του στο twitter εξέφρασε την αλληλεγγύη του στο λαό του Στρασβούργου και την υποστήριξή του στις δυνάμεις ασφαλείας. «Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να προστατέψουμε τον γαλλικό λαό».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ενημερώνεται διαρκώς για τα γεγονότα στο Στρασβούργο και στέλνει στην πόλη τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.

Δείτε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter:

 

 

 

 

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση