Στρασβούργο: Ο δράστης φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 14:10 Στρασβούργο: Ο δράστης φώναζε “Αλλάχ Ακμπάρ”

Οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι ο δράστης της επίθεσης στο Στρασβούργο. Διέφυγε με ταξί, δεν αποκλείεται να έχει διαφύγει ήδη στη Γερμανία. Είχε 27 (!) καταδίκες σε Γαλλία, Γερμανία και Ελβετία ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Rémi Heitz. Χωρίς τέλος το ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

“Η τρομοκρατία μας χτύπησε ξανά” με τα λόγια αυτά ξεκίνησε την ενημέρωσή του ο Rémi Heitz, γενικός εισαγγελέας του Παρισιού, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της έρευνας για την επίθεση με τους τρεις νεκρούς και τους 12 τραυματίες, το βράδυ της Τρίτης (11.12.2018) στο Στρασβούργο.

Ο Γάλλος εισαγγελέας, επικαλούμενος μαρτυρίες, τόνισε πως ο 29χρονος Σερίφ Σεκάτ φώναζε τη στιγμή της επίθεσης στο Στρασβούργο “Αλλάχ Ακμπάρ (σ.σ. ο Θεός είναι μεγάλος). Έτσι, οι γαλλικές αρχές αποδίδουν χαρακτηριστικά ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο μακελειό.

Ήταν περίπου 20:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο 29χρονος, γεννημένος στο Στρασβούργο και “γνωστός” στις γαλλικές αρχές και οπλισμένος με πιστόλι και μαχαίρι, άρχισε το φονικό αμόκ. Άρχισε να πυροβολεί πολίτες και στη συνέχεια βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τέσσερις στρατιώτες, τους οποίους επίσης πυροβόλησε. Οι στρατιώτες απάντησαν και τον τραυμάτισαν, αλλά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει.

Τότε ήταν που σταμάτησε ένα ταξί, κατέβασε τον οδηγό και εξαφανίστηκε.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση τέσσερις συγγενείς του δράστη. Ο Σεκάτ είχε “πλούσιο” ποινικό μητρώο, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και στη Γερμανία και στην Ελβετία.

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση