Πολιτικά «φλερτ» και «διαζύγια» στο δρόμο προς τις κάλπες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018 18:54 Πολιτικά «φλερτ» και «διαζύγια» στο δρόμο προς τις κάλπες

Το Σκοπιανό και η εκλογολογία έχουν φουντώσει τα σενάρια περί συνεργασιών αλλά και έχουν πυροδοτήσει συγκρούσεις μεταξύ των κομμάτων.

Η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και η προεκλογική περίοδος στην οποία έχει μπει η χώρα δημιουργούν νέες ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό με τα κόμματα να αναζητούν συμμαχίες για την επόμενη μέρα. Το Σκοπιανό φαίνεται να διεγείρει τα πάθη δημιουργώντας... πολιτικά φλερτ, “προτάσεις γάμου” αλλά και “διαζύγια”.

Η ψηφοφορία για τη συμφωνία των Πρεσπών που, όπως όλα δείχνουν, δυσκολεύει το Μαξίμου, φουντώνει τα σενάρια περί συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το "φλερτ" Καμμένου στον Λεβέντη

Τα θερμά λόγια του κυβερνητικού εταίρου για τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων από το βήμα της Βουλής ξάφνιασαν ακόμα και τα στελέχη των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων. Ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος αναζητά εναγωνίως τρόπους για την πολιτική επιβίωση του κόμματος του, εξήρε τη στάση του Βασίλη Λεβέντη στο Σκοπιανό. «Η μόνη ξεκάθαρη θέση εκτός των ΑΝΕΛ είναι αυτή της Ένωσης Κεντρώων», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.

Ο Βασίλης Λεβέντης, όμως, για να ενδώσει στο "πολιτικό φλερτ" του Πάνου Καμμένου ζήτησε να υπάρξει διαζύγιο των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Χωρίστε πρώτα τα τσανάκια σας. Το πιο τίμιο είναι να σταματήσεις εδώ κ τώρα με τον Τσίπρα, αλλιώς γίνεσαι συνένοχος».

«Διαζύγιο» Καμμένου- Κουίκ

Η απουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ από τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝ.ΕΛ για το Σκοπιανό δεν πέρασε απαρατήρητη. Συνεργάτες του Πάνου Καμμένου σημείωναν με νόημα ότι ο κύριος Κουίκ έχει διαλέξει το δικό του δρόμο και δεν μετέχει στο κόμμα.

Ουσιαστικά με την κίνηση αυτή ο Πάνος Καμμένος έθεσε εκτός ΑΝ.ΕΛ τον Τέρενς Κουίκ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο ανδρών φέρεται να ήταν όσα είχε πει ο κυβερνητικός εταίρος στις ΗΠΑ, περί «Plan B» στο Σκοπιανό, αλλά και οι αναφορές του για «Μακεδονοκλάστες» τους οποίους διόρισε ο ίδιος σε υπουργικούς θώκους χωρίς να είναι βουλευτές.

«Φλερτ» Τσίπρα - Μητσοτάκη σε Θεοδωράκη

Ως "πολύφερνη νύφη" εμφανίζεται ο επικεφαλής του Ποταμιού, καθώς η στάση που θα κρατήσει η κοινοβουλευτική του ομάδα θα αποτελέσει βαρόμετρο στην κύρωση  ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι ενδεικτικό ότι μετά τα επιθετικά ρεπορτάζ του φιλοκυβερνητικού Τύπου εναντίον του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε στην ομιλία του στη Βουλή να πει το παραμικρό σε βάρος του προέδρου Ποταμιού.

Την ίδια στάση ακολούθησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μια ημέρα μετά την κοινή του εμφάνιση με τον Σταύρο Θεοδωράκη δεν θέλησε να δώσει καμία συνέχεια. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, πάντως, με τη στάση του έχει θολώσει αρκετά τα νερά για το τί τελικά θα πράξει ο ίδιος και οι βουλευτές του, όταν έρθει προς κύρωση η συμφωνία στη Βουλή.

Τσίπρας – Γεννηματά: Ένα «φλερτ» που εξελίχθηκε σε σύγκρουση

Από την πρώτη στιγμή η προέδρος του ΚΙΝ.ΑΛ αρνήθηκε το "πολιτικό φλερτ" του Αλέξη Τσίπρα και τα ανοίγματα των «πασοκογενών» στελεχών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε το Μαξίμου να συνεχίζει να «πολιορκεί» στελέχη της Κεντροαριστεράς. Ωστόσο, η στοχοποίηση και οι επιθέσεις εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη δείχνουν να έχουν φέρει την οριστική ρήξη με την Φώφη Γεννηματά που το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει κατακόρυφα τους αντιπολιτευτικούς της τόνους απέναντι στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί πλήρως στον κόμμα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, που βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να μεταλλαχθεί πολιτικά με στόχο να «ψαρέψει» ψηφοφόρους από την δεξαμενή της Κεντροαριστεράς.

thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση