Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 23:07 Στρασβούργο: Νεκρός ο δράστης της αιματηρής επίθεσης

Πηγές αναφέρουν ότι ο Σεκάτ έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών στο Στρασβούργο. Η εντολή που είχαν οι αστυνομικοί ήταν να βρεθεί ο μακελάρης "νεκρός ή ζωντανός". Σε εξέλιξη η επιχείρηση στη συνοικία Νεντόρφ. Ο καταζητούμενος κρυβόταν σε μία αποθήκη, αναφέρει το France Info. Άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον των αστυνομικών που τον περικύκλωναν.

Ο Σερίφ Σεκάτ, ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, “εξουδετερώθηκε” από την αστυνομία απόψε, μετά από μεγάλη επιχείρηση, όπως ανέφεραν πολλές πηγές.

Σύμφωνα με την αλσατική εφημερίδα DNA, ο Σεκάτ σκοτώθηκε από αστυνομικούς στη συνοικία Νεντόρφ. Είχε επάνω του ένα όπλο και ένα μαχαίρι.

Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας αναπτύχθηκαν το απόγευμα κατά μήκος ενός δρόμου στο Στρασβούργο, ορισμένοι με το δάκτυλο στη σκανδάλη, διεξάγοντας έρευνες σε σπίτια. Άλλοι αστυνομικοί όρισαν μια περίμετρο ασφαλείας στη συνοικία.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ είπε ενώπιον της Γερουσίας ότι η αστυνομία ήθελε να «άρει κάθε αμφιβολία». Δεν υπήρχαν συγκεκριμένες πληροφορίες περί εντοπισμού του υπόπτου. Περισσότεροι από 700 αστυνομικοί έπαιρναν μέρος στο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του 29χρονου Σερίφ Σεκάτ.

Ερωτηθείς εάν η γαλλική αστυνομία έλαβε εντολή να συλλάβει τον Σεκάτ νεκρό ή ζωντανό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπενζαμέν Γκριβό είπε στο CNews: «Δεν έχει σημασία. Το καλύτερο θα ήταν να τον βρούμε όσο το δυνατόν συντομότερα».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές του Παρισιού, άλλο ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος του Σεκάτ τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί. Πρόκεται για έναν άνδρα ο οποίος δεν έχει συγγενική σχέση με τον ύποπτο. Οι γονείς του και δύο από τους αδελφούς του συνελήφθησαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση