Μεξικό διαψεύδει Ουάσινγκτον για τους αιτούντες άσυλο στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018 22:20 Μεξικό διαψεύδει Ουάσινγκτον για τους αιτούντες άσυλο στις ΗΠΑ

"Δεν πρόκειται να υπογράψουμε τέτοια συμφωνία και η οποιαδήποτε διαδικασία χορήγησης ασύλου δεν θα γίνεται στο Μεξικό", λέει ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών

Το Μεξικό δεν έχει υπογράψει καμία συμφωνία με την Ουάσινγκτον ώστε οι αιτούντες άσυλο στις ΗΠΑ να περιμένουν σε μεξικανικό έδαφος μέχρι να εξεταστεί η υπόθεσή τους από τις αμερικανικές αρχές, διαβεβαίωσε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ.

"Δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία, δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο και η οποιαδήποτε διαδικασία χορήγησης ασύλου δεν θα γίνεται στο Μεξικό", υπογράμμισε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Την Πέμπτη οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι στο εξής θα στέλνουν πίσω στο Μεξικό τους αιτούντες άσυλο, μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους, ώστε να μην παραμένουν σε αμερικανικό έδαφος και να σκορπίζονται σε όλη τη χώρα, διαφεύγοντας από την επιτήρηση των αρχών. Η ανακοίνωση αυτή παρουσιάστηκε ως συμφωνία της κυβέρνησης Τραμπ με τους Μεξικανούς.

"Το Μεξικό δεν θα δεχτεί αυτήν τη συμφωνία, το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές" στις αμερικανικές αρχές, είπε ο Εμπράρντ, προσθέτοντας ότι θα ζητήσει εξηγήσεις από την Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση