Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραματική αύξηση των νεκρών στην Ινδονησία, έφτασαν τους 222

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018 13:29 Δραματική αύξηση των νεκρών στην Ινδονησία, έφτασαν τους 222

Συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου και υπάρχει κίνδυνος νέων τσουνάμι

Σε 222 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 745 στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας από το τσουνάμι που έπληξε χθες Σάββατο τις ακτές τους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Νωρίτερα, το Διεθνές Κέντρο Πληροφοριών για τα τσουνάμι τόνισε πως οι υποβρύχιες ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες είναι σχετικά σπάνιες, μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι λόγω της ξαφνικής μετατόπισης των υδάτων.

Μετά την τραγωδία, ο οργανισμός διαχείρισης καταστροφών ζήτησε από τον πληθυσμό να εγκαταλείψει τις παράκτιες περιοχές κατά μήκος του στενού, καθώς συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου και υπάρχει κίνδυνος νέων τσουνάμι. Η προειδοποίηση θα παραμείνει ενεργή προς το παρόν μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

«Στην περίπτωση των σεισμών, η πιθανότητα να υπάρξει ένα δεύτερο τσουνάμι είναι πολύ μικρή. Αλλά όταν αυτό έχει προκληθεί από έκρηξη ηφαιστείου, το σενάριο είναι διαφορετικό», τόνισε ο Ραχμάτ Ριγιόνο, διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας, όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Antarα.

Τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο η Ινδονησία, με πάνω από 260 εκατομμύρια κατοίκους, είναι από τις πιο επιρρεπείς σε καταστροφές στη Γη. Οι γεωλόγοι ονομάζουν την περιοχή «Δακτύλιο της Φωτιάς», καθώς τέμνονται τεκτονικές πλάκες και προκαλούν μέρος των ηφαιστειακών εκρήξεων και των σεισμών του πλανήτη.

πηγή: newsbeast.gr