Μετά τα "κίτρινα γιλέκα", στους δρόμους βγαίνουν τα "κόκκινα στυλό"

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018 16:59 Μετά τα "κίτρινα γιλέκα", στους δρόμους βγαίνουν τα "κόκκινα στυλό"

Για έβδομο συνεχόμενο σαββατοκύριακο βγήκαν στους δρόμους τα "κίτρινα γιλέκα" αν και μετά την υποχώρηση του Μακρόν και το χτύπημα στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου, όλο και λιγοστεύει ο αριθμός των συμμετεχόντων.

Σήμερα Σάββατο το "παρών" έδωσαν μόνο μόνο 38.600 "κίτρινα γιλέκα" έναντι 66.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε μεγάλες πόλεις.

Πάντως, τώρα, μετά τα "κίτρινα γιλέκα" αναμένεται τους δρόμους να κατακλύσουν οι δάσκαλοι. Δυσαρεστημένοι εκπαιδευτικοί έχουν συγκεντρώσει ήδη 25.000 μέλη σε ομάδα στο facebook διοργανώνοντας κινητοποιήσεις καθώς θεωρούν ότι από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης επηρεάζεται το επάγγελμά τους.

Η ομάδα δημιουργήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου και μέσα σε λίγες ημέρες αριθμεί 25.000 μέλη. Τα "κόκκινα στυλό" ζητούν από την κυβέρνηση να επανεκτιμήσει το επάγγελμά τους και να αναγνωρίσει το λειτούργημά τους.

"Είναι ώρα για το κράτος να φροντίσει και τους δασκάλους του!" γράφουν. Όπως και τα "κίτρινα γιλέκα", τα "κόκκινα στυλό" επικρίνουν τα συνδικάτα όσο και την πολιτική τάξη.
 
Πηγή: enikos.gr
Προσαρμοσμένη αναζήτηση