Δύο νεκροί και 4 αγνοούμενοι σε ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 16:14 Δύο νεκροί και 4 αγνοούμενοι σε ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα

Δύο μέλη του πληρώματος φορτηγού πλοίου έχασαν τη ζωή τους, ενώ τέσσερις αγνοούνται σε ναυάγιο φορτηγού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα.

Το φορτηγό πλοίο Canopus με σημαία Παναμά, το οποίο είχε αποπλεύσει από το ρωσικό λιμάνι του Αζόφ, εξέπεμψε SOS ενώ βρίσκονταν σε απόσταση 148 χιλιομέτρων από τις ακτές της επαρχίας της Σαμψούντας στο βορειοανατολικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, δήλωσε αξιωματούχος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Στο πλοίο, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο, επέβαιναν 13 μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων εννέα Ουκρανοί, δύο Αζέροι και δύο Ρώσοι, ενώ στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε γίνονταν λόγος για πιθανή βύθιση.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι επτά μέλη του πληρώματος περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης της τουρκικής ακτοφυλακής, στην οποία συμμετείχαν ένα αεροσκάφος, δύο ελικόπτερα και δύο σκάφη, ενώ την επιχείρηση υποστήριζε κι ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Σύμφωνα με το TASS, το οποίο επικαλείται το γενικό προξενείο της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, ο ένας από τους δύο νεκρούς είναι ο Ρώσος πλοίαρχος του Canopus.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση