Σκόπια: Βρέθηκαν οι 80 για τη συνταγματική αναθεώρηση - Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019 17:10 Σκόπια: Βρέθηκαν οι 80 για τη συνταγματική αναθεώρηση - Αντίστροφη μέτρηση για την ψηφοφορία

Από ώρα σε ώρα η ψηφοφορία στη βουλή των Σκοπίων για τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο Ζόραν Ζάεφ έχει βρει τις πολυπόθητες 80 ψήφους, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ. Η συνταγματική αναθεώρηση θα "ξεκλειδώσει" την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Τις 80 ψήφους για τη συνταγματική αναθεώρηση φαίνεται πως έχει βρει ο Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του αλβανόφωνου κόμματος BESA που αντιδρούσε σε συνταγματική τροπολογία για τις ομιλούμενες γλώσσες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως βρέθηκε λύση με την κυβέρνηση και τελικά οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν την αναθεώρηση.

«Το BESA με τους τρεις βουλευτές τους παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών καθώς επίσης και στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν πειστεί πως είναι προς το συμφέρον των Αλβανών στη Μακεδονία».

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τελική ψηφοφορία στην Βουλή, ώστε να εγκριθεί και τυπικά η συνταγματική αναθεώρηση που θα “ξεκλειδώσει” την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ με τον αρχηγό του BESA προκειμένου να συζητηθεί το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση