Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κόλαφος τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για την Τερέζα Μέι

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019 15:12 Κόλαφος τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για την Τερέζα Μέι

Απορρίφθηκε η συμφωνία της για το Brexit, αντιμέτωπη σήμερα με την πρόταση μομφής.

 

Για ιστορική ήττα, ταπείνωση και συντριβή γράφει σήμερα ο βρετανικός Τύπος, περιγράφοντας αυτό που περίμενε την Τερέζα Μέι στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί της συμφωνίας της με την ΕΕ για το Brexit.

Μία ημέρα μετά την πανωλεθρία της, η Μέι είναι σήμερα αντιμέτωπη με τη διαδικασία της πρότασης μομφής, που κατέθεσαν εναντίον της κυβέρνησής της οι Εργατικοί. Από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που θα γίνει στις 9 το βράδυ, ώρα Ελλάδας, θα κριθούν πολλά και για τη συνέχεια της διαδικασίας της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Η Μέι υφίσταται ιστορική ήττα καθώς οι Τόρις στρέφονται εναντίον της», είναι ο τίτλος του Guardian.

«Απόλυτη ταπείνωση» είναι ο τίτλος της Daily Telegraph, που αναφέρει, κάτω από μία αποκαρδιωτική φωτογραφία της Τερέζα Μέι ότι η συμφωνία της κονιορτοποιήθηκε και καταφέρνει τελειωτικό πλήγμα στην πρωθυπουργό: «Θέλει ειδικές ικανότητες για να συσπειρώσεις τόσους πολλούς ανθρώπους εναντίον σου».

«Η Μέι υφίσταται ιστορική ήττα» είναι ο κεντρικός τίτλος των Times. «Η Τερέζα Μέι βρέθηκε υπό αυξανόμενη πίεση χθες την νύκτα να καθυστερήσει το Brexit μετά την μεγαλύτερη ήττα της πολιτικής ιστορίας στην Βουλή των Κοινοτήτων».

«Η συμφωνία της Μέι για το Brexit συνετρίβη από την Βουλή των Κοινοτήτων» γράφουν οι Financial Times. «Η συμφωνία της Τερέζα Μέι για το Brexit, προϊόν διετών βασανιστικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, απορρίφθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων».

Για «τεράστια» ήττα της Τερέζα Μέι γράφει και το BBC, σημειώνοντας πως η πρωθυπουργός είναι σήμερα αντιμέτωπη με την πρόταση μομφής.

Πηγή: newsbeast.gr