Ινδία: Ισόβια στον γκουρού βιαστή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που τον αποκάλυψε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 23:28 Ινδία: Ισόβια στον γκουρού βιαστή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου που τον αποκάλυψε

Ισόβια και στους δύο συνεργούς του Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ

Δικαστήριο του κρατιδίου Χαριάνα, στη βόρεια Ινδία, καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη έναν γκουρού για τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος είχε αποκαλύψει τη σεξουαλική κακοποίηση γυναικών μελών της αίρεσής του.

Η ποινή των ισοβίων επιβλήθηκε και στους τρεις συγκατηγορούμενους του Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ.

Την περασμένη εβδομάδα το δικαστήριο είχε κρίνει ενόχους και τους τέσσερις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και εκδότη Ραμ Τσάντερ Τσατραπάτι, το 2002. Ο 51χρονος Σινγκ βρίσκεται ήδη στη φυλακή, εκτίοντας ποινή 20 ετών κάθειρξης, για τον βιασμό δύο γυναικών.

"Σήμερα νίκησε η αλήθεια. Αισθάνομαι ανακούφιση", είπε ο γιος του δολοφονημένου δημοσιογράφου, Ανσούλ Τσατραπάτι μετά την ανακοίνωση της απόφασης. "Αν και η εισαγγελία ζητούσε τη θανατική ποινή, είμαστε ικανοποιημένοι από την ποινή που επιβλήθηκε στους κατηγορουμένους", πρόσθεσε.

Ο Τσατραπάτι δολοφονήθηκε στη Σίρσα της Χαριάνα τον Οκτώβριο του 2002. Είχε δημοσιεύσει στην εφημερίδα του, την Poora Sach ("Όλη η αλήθεια") μια ανώνυμη επιστολή, ο συντάκτης της οποίας αποκάλυπτε τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών από τον Γκουρμίτ Ραμ Ραχίμ Σινγκ στην έδρα της αίρεσής του, στην ίδια πόλη.

Οι αρχές της Ινδίας ερευνούσαν για χρόνια την υπόθεση και άσκησαν τελικά δίωξη στον Σινγκ το 2007.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας όχι μόνο στη Χαριάνα αλλά και στο γειτονικό κρατίδιο Πουντζάμπ, όπου ζουν τα περισσότερα μέλη της αίρεσης του Σινγκ. Τον Αύγουστο του 2017, μετά την καταδίκη του γκουρού για τον βιασμό δύο γυναικών, είχαν ξεσπάσει βίαια επεισόδια στη Χαριάνα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 38 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 250.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση