Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Τέλος του shutdown – Τραμπ: Καταλήξαμε σε συμφωνία – video

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019 21:35 ΗΠΑ: Τέλος του shutdown – Τραμπ: Καταλήξαμε σε συμφωνία – video

Το τέλος του "shutdown" που παρέλυσε πολλές υπηρεσίες στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως επετεύχθη συμφωνία με τους Δημοκρατικούς προκειμένου να τερματιστεί το “shutdown” και να λειτουργήσουν ξανά υπηρεσίες της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σε αυτήν ΔΕΝ περιλαμβάνεται χρηματοδότηση για κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, το οποίο ήταν και το βασικό σημείο “τριβής”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση (shutdown) των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.

“Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, τόνισε.

Όπως είπε ο Τραμπ, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια “μεγάλη, ασφαλής συμφωνία” με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.

Οι ΗΠΑ “δεν χρειάζονται” ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

newsit.gr