Brexit: Αποθεώνει την Τερέζα Μέι ο βρετανικός τύπος

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019 16:33 Brexit: Αποθεώνει την Τερέζα Μέι ο βρετανικός τύπος

Υπέρ της Τερέζα Μέι είναι τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του βρετανικού τύπου μετά τη χθεσινό αποτέλεσμα για το Brexit.

Οι κυβερνητικές εφημερίδες μιλάνε για θρίαμβο της Τερέζα Μέι ενώ οι υπόλοιπες προειδοποιούν πως η ΕΕ δεν θα δεχθεί διαπραγμάτευση για το Brexit.

Ο Guardian κυκλοφορεί με τίτλο “ Η Μέι επιστρέφει στις Βρυξέλλες αλλά η ΕΕ λέει: τίποτα δεν έχει αλλάξει» και υποστηρίζει ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός «υποχώρησε στους Συντηρητικούς ευρωσκεπτικιστές» σε ό,τι αφορά το ιρλανδικό backstop και ότι της απομένουν δύο εβδομάδες (για μια ψηφοφορία στις 13 Φεβρουαρίου) μέχρι να επαναφέρει την συμφωνία της για το Brexit, αλλά σε ό,τι αφορά την ΕΕ δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Αντίθετα, η εφημερίδα Daily Mail γράφει στον τίτλο της «Ο θρίαμβος της Τερέζας» και στον υπότιτλο «σε μία έντονα δραματική νύχτα, η πρωθυπουργός κερδίζει σημαντική ψηφοφορία στο Brexit, ενώνει το κόμμα της, συντρίβει τον Κόρμπιν και λέει στην ΕΕ: ας κάνουμε μία συμφωνία».

Οι Times αναφέρουν πως «Η Μέι ένωσε τους Τόρις πίσω από νέες συνομιλίες με τις Βρυξέλλες», αλλά επισημαίνει ότι η ΕΕ επιμένει να μην ξανά ανοίξει τη συμφωνία.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι χθεσινές ψηφοφορίες στο κοινοβούλιο για το Brexir βάζουν την Τερέζα Μέι σε πορεία σύγκρουσης με τις Βρυξέλλες ενώ η απόφαση η πρωθυπουργός να αλλάξει τη συμφωνία αποχώρησης «ευχαρίστησε τους ευρωσκεπτικιστές Τόρις». Στον τίτλο της γράφει «Η κίνηση της Μέι να ξαναγράψει την συμφωνία για το Brexit δρομολογεί σύγκρουση με τις Βρυξέλλες».

Τέλος η Daily Telegraph έχει τίτλο «Η Μέι επιστρέφει στη μάχη του Brexit στις Βρυξέλλες» και επισημαίνει ότι οι βουλευτές θέλουν αλλαγή στη συμφωνία για το backstop, αλλά η ΕΕ αρνείται και άλλες διαπραγματεύσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση