Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοκτόνησε 13χρονη που έπαιζε την «Μπλε Φάλαινα»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019 10:40 Αυτοκτόνησε 13χρονη που έπαιζε την «Μπλε Φάλαινα»

«Η αυτοκτονία είναι μία διέξοδος» έγραφε η Emine.

Νεκρή στο κρεβάτι της στα Άδανα της νότιας Τουρκίας βρέθηκε η 13χρονη Emine Karadag, η οποία αυτοκτόνησε με την καραμπίνα του πατέρα της παίζοντας το διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας «Μπλε Φάλαινα».

Η έφηβη, σύμφωνα με την Daily Mail, άφησε ζωγραφιές με φάλαινες και μία λίστα με 25 πράγματα που ήθελε να κάνει πριν πεθάνει, μαζί με οδηγίες του παιχνιδιού, που ενθαρρύνει τους παίκτες να αυτοκτονήσουν.

Όπως ανέφεραν Μέσα της Τουρκίας η Emine άφησε και ένα γράμμα στην οικογένειά της. «Η αυτοκτονία είναι μία διέξοδος. Να πάτε εναντίον όλων, να αντισταθείτε. Θα είστε μόνοι σας. Αν χρειαστεί να ορκιστείτε ότι δεν θα μιλήσετε» έγραφε.

Η οικογένεια της 13χρονης είναι συντετριμμένη και κάνει λόγο για ένα καλό παιδί και μία καλή μαθήτρια.

«Ξάπλωσε στο κρεβάτι της και αυτοπυροβολήθηκε. Δεν υπήρχε καμία περίπτωση να έκανε κάτι τέτοιο από μόνη της. Ήταν μια άριστη μαθήτρια» είπε ο θείος της Mahmut Karadag. «Βρήκαμε ένα σημειωματάριό της στο οποίο έγραφε "σήμερα θα δείρουμε αυτά τα παιδιά, θα αυτοκτονήσουμε, θα πάμε στον παράδεισο, θα αναστηθούμε και θα γυρίσουμε πάλι πίσω. Ήταν κάτω από την επήρεια του παιχνιδιού» πρόσθεσε.

Η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα παιχνίδι που αποτελείται από μια σειρά καθηκόντων που ανατίθενται από τους διαχειριστές του παιχνιδιού στους παίκτες, διάρκειας 50 ημερών, με στόχο να δημιουργήσει τραυματικές ψυχολογικές εμπειρίες. Τελική πρόκληση είναι η αυτοκτονία. Το παιχνίδι έχει συνδεθεί με 130 αυτοκτονίες.

Πηγή: newsbeast.gr