Τραγωδία στο Παρίσι: Επτά νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 09:40 Τραγωδία στο Παρίσι: Επτά νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία

Ακόμη μια τραγωδία βυθίζει στο πένθος το Παρίσι. Φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τρίτης (05.02.2019) σε πολυκατοικία στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας κόστιζε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους.

Οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας στο Παρίσι σοκάρουν. Το πολυόροφο κτίριο, σε μια από τις πιο ακριβές συνοικίες της πόλης, έχει παραδοθεί στις φλόγες. Δεν αποκλείεται ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί, αφού η κατάσβεση της φωτιάς, στην οποία συμμετείχαν 200 πυροσβέστες, ολοκληρώθηκε περίπου στις 06:00 το πρωί, σχεδόν πέντε ώρες αφού ξέσπασε.

Ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι 27, ανάμεσά τους και τρεις πυροσβέστες, έχουν τραυματιστεί ελαφρύτερα. Οι πυροσβέστες έκαναν λόγο για «σκηνές αδιανόητης βιαιότητας», περιγράφοντας με αυτό τον τρόπο την πύρινη λαίλαπα που αντιμετώπισαν και η οποία στέρησε τη ζωή σε επτά ανθρώπους.

Η φωτιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Παρισιού, ξέσπασε στον έβδομο και τον όγδοο όροφο της πολυκατοικίας. Άγνωστη είναι ακόμη η αιτία που προκάλεσε την πολύνεκρη πυρκαγιά.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα και άμεσα στην περιοχή έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Περίπου τις 02:30 (03:30 ώρα Ελλάδας) οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους από το ακίνητο, στην οδό Ερλανζέ, αλλά συνέχιζαν την προσπάθεια να κατασβέσουν τη φωτιά. Αρκετά άλλα ακίνητα στη συνοικία χρειάστηκε επίσης να εκκενωθούν.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

«Χρειάστηκε να προχωρήσουμε σε πολλές διασώσεις, ειδικά κάποιων ανθρώπων που είχαν βρει καταφύγιο σε στέγες», εξήγησε ο Κλεμάν Κονιόν, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το 16ο διαμέρισμα είναι από τα πιο τουριστικά σημεία στο Παρίσι. Εκεί βρίσκονται το φημισμένο Τροκαντερό με θέα στον Πύργο του Άιφελ, το γήπεδο της Παρί Σεν Ζερμέν και το Δάσος της Βουλώνης.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση