Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που επιβίωσε στη φρίκη του Μπατακλάν: Έχασα ένα μέρος μου εκεί - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 10:26 Συγκλονίζει η μαρτυρία γυναίκας που επιβίωσε στη φρίκη του Μπατακλάν: Έχασα ένα μέρος μου εκεί - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Γλίτωσε μέσα από τη φρίκη του Μπατακλάν όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στο θέατρο όπου διεξαγόταν η συναυλία των Eagles of Death Metal, πυροβολώντας αδιακρίτως ανθρώπους. Η 37χρονη Γκαέλ Σεβαλιέ βρισκόταν κοντά στο μπαρ μαζί με έναν φίλο της, τον Ματιέ, που δεν επιβίωσε.

Ήταν Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου του 2015 όταν οι τζιχαντιστές πραγματοποίησαν τριπλή τρομοκρατική επίθεση με 130 θύματα στο Παρίσι. Μόνο στο Μπατακλάν, οι νεκροί έφθασαν τους 90. Η Γκαέλ δέχθηκε πυρά στο μπράτσο και το πρόσωπο. Όταν συνήλθε ήταν περιτριγυρισμένη από πτώματα ενώ η μυρωδιά του αίματος τρυπούσε τα ρουθούνια της. Το μισό πρόσωπό της είχε διαλυθεί από τις σφαίρες αλλά ήταν ζωντανή.

"Ένα μέρος μου χάθηκε εκείνο το βράδυ ενώ ένα άλλο γεννήθηκε... Ήταν εκείνη η στιγμή που βρήκα το θάρρος και σηκώθηκα κρατώντας το μπράτσο μου, λέγοντας στον εαυτό μου ότι αν ήθελα να σωθώ έπρεπε να βγω από εκεί μέσα" λέει στη Mirror.

Όπως σημειώνει, υπάρχουν στιγμές που έρχονται στη μνήμη της στιγμές από την εφιαλτική εκείνη στιγμή, θόρυβοι και μυρωδιές, συνήθως τις νύχτες που πηγαίνει για ύπνο ή ανεξήγητα μέσα στην ημέρα.

Από τον Νοέμβριο του 2015 έως σήμερα η 37χρονη μητέρα ενός επτάχρονου παιδιού έχει υποβληθεί σε 25 επεμβάσεις προκειμένου να γίνει ανάπλαση του προσώπου της. Χρειάστηκε να πάρουν οστό και να αναδομήσουν το θρυμματισμένο από τις σφαίρες πηγούνι της.

Πλέον είναι μέλος επιτροπής στον οργανισμό που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών της επίθεσης "13/11/2015".

Πηγή: Mirror, Daily Mail