Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eρντογάν: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της άμυνάς μας λόγω Αιγαίου, Μεσογείου, Συρίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 16:11 Eρντογάν: Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της άμυνάς μας λόγω Αιγαίου, Μεσογείου, Συρίας

Για επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας λόγω των εξελίξεων σε Συρία, ανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στην ομιλία του στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης κατά την καθέλκυση της νέας -εγχώριας ναυπήγησης- κατασκοπευτικής κορβέτας Ufuk (A-591) του Πολεμικού Ναυτικού της γείτονος ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε, παραμονές των κρίσιμων δημοτικών εκλογών του Μαρτίου, την «άνθηση» που γνώρισε επί των ημερών του στην εξουσία ο ναυτιλιακός τομέας της χώρας, αλλά και την αυτονόμηση της αμυντικής της βιομηχανίας, που «εξαρτιόταν για πολύ καιρό από το εξωτερικό».

 

 

Και με το βλέμμα κυρίως στην Ουάσιγκτον κατηγόρησε τους δυτικούς συμμάχους της Άγκυρας, ότι εξοπλίζουν τους «τρομοκράτες» που σκοτώνουν μουσουλμάνους σ’ ολόκληρο τον κόσμο. «Αυτοί που δίνουν όπλα στους τρομοκράτες με τα αιματοβαμμένα χέρια δημιουργούν αφάνταστα εμπόδια όταν η Τουρκία προσπαθεί να αγοράσει τα ίδια όπλα. Από το ISIS και το PKK μέχρι την Αλ Κάιντα και την Αλ Σαμπάμπα όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις που χύνουν το αίμα μουσουλμάνων έχουν δυτικά όπλα στα χέρια τους», υποστήριξε ο Ερντογάν.


Πηγή: iefimerida.gr