Ιταλία: Κινητοποίηση των συνδικάτων με αίτημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 17:21 Ιταλία: Κινητοποίηση των συνδικάτων με αίτημα τη δημιουργία θέσεων εργασίας

Τα ιταλικά συνδικάτα κινητοποιούνται σήμερα στη Ρώμη με αίτημα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Τα συνδικάτα Cgil, Cisl και Uil, με κοινή πορεία, ζητούν από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε την έναρξη διαλόγου, με στόχο την αλλαγή των κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας.

Παράλληλα, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις θέλουν να συμπεριληφθεί στον κοινωνικό διάλογο, το συνταξιοδοτικό και η αλλαγή του φορολογικού συστήματος.

«Η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οικονομική ύφεση. Η κυβέρνηση πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει πορεία πλεύσης», δήλωσε η γραμματέας του συνδικάτου Cisl, Άνναμαρία Φουρλάν.

«Καλύτερα η κυβέρνηση να κάνει πίσω διότι διαφορετικά η σύγκρουση με την πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη», πρόσθεσε ο νέος γραμματέας του συνδικάτου Cgil, Μαουρίτσιο Λαντίνι.

Στη σημερινή κινητοποίηση παίρνουν μέρος και οργανώσεις βιομηχάνων από τη βόρεια και νότια Ιταλία, οι οποίες δηλώνουν, επίσης, ότι ανησυχούν για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η έναρξη των εδώ και καιρό προγραμματισμένων δημόσιων έργων, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει τουλάχιστον τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

 

Πηγή: zougla.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση