Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη στην Υεμένη – Δεν άνοιξαν τα σύνορα για να μεταφερθούν στο εξωτερικό!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019 12:43 Πέθαναν τα σιαμαία βρέφη στην Υεμένη – Δεν άνοιξαν τα σύνορα για να μεταφερθούν στο εξωτερικό!

Δεν άντεξαν τα σιαμαία βρέφη που νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο της Σαναά, στην σπαρασσόμενη από εμφύλιο πόλεμο Υεμένη.

Τα σιαμαία βρέφη πέθαναν το Σάββατο όπως ανακοίνωσαν οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι έχουν στον έλεγχό τους την πρωτεύουσα και είχαν κάνει έκκληση για επείγουσα μεταφορά τους σε άλλη χώρα ώστε να διαχωριστούν.

Και αυτό γιατί το αεροδρόμιο της Σαναά είναι κλειστό λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει ο συνασπισμός δυνάμεων του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και ο οποίος επεμβαίνει από το 2015 κατά των ανταρτών Χούτι.

Την προηγούμενη εβδομάδα μια εξειδικευμένη ιατρική ομάδα από τη Σαουδική Αραβία είχε δηλώσει έτοιμη να αναλάβει τα σιαμαία βρέφη αλλά όπως φάνηκε δεν υπήρχε κάποιο νέο δεδομένο σε αυτή την υπόθεση. Νωρίτερα ένας γιατρός από την Υεμένη είχε κάνει γνωστό το θέμα και είχε ζητήσει να μεταφερθούν τα σιαμαία στο εξωτερικό ώστε να μπορέσουν να διαχωριστούν. Και αυτό γιατί η ιατρική του ομάδα δεν μπορούσε να κάνει αυτή την επέμβαση ενώ τα νοσοκομεία στη χώρα έχουν καταρρεύσει εξαιτίας του πολέμου.

Όπως είχε πει τα σιαμαία αγόρια είχαν δύο κεφάλια, δύο σώματα, αλλά μόνο δύο πόδια και ένα γεννητικό όργανο. Οι Χούτι κατηγόρησαν τον συνασπισμό δυνάμεων υπό την Σαουδική Αραβία για τον θάνατό τους, καθώς όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση «αρνήθηκαν να ανοίξει το αεροδρόμιο της Σαναά για να τους επιτραπεί να μεταφερθούν αλλού για νοσηλεία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ