Σοκ στην Κύπρο: Βίασαν βρέφος πέντε μηνών - Συνελήφθη ο πατέρας του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 12:58 Σοκ στην Κύπρο: Βίασαν βρέφος πέντε μηνών - Συνελήφθη ο πατέρας του

Άφωνη η Κύπρος από την αποκάλυψη βιασμού ενός βρέφους μόλις πέντε μηνών. Την καταγγελία έκανε η ίδια η μητέρα του παιδιού. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου το κοριτσάκι. Γιατρός στο Μακάριο Νοσοκομείο: Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τόσο μικρή ηλικία.

Συγκλονισμένη όλη η Κύπρος από την αποκάλυψη πως βρέφος μόλις πέντε μηνών έπεσε θύμα βιασμού. Το μωρό μεταφέρθηκε το νοσοκομείο από τους γονείς του κι εκεί οι γιατροί ήρθαν αντιμέτωποι με την απόλυτη φρίκη.

Οι γονείς, με καταγωγή από τη Σομαλία, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, μετέφεραν το πέντε μηνών βρέφος στο νοσοκομείο καθώς το παιδί είχε παρουσιάσει ερεθισμό στην ευαίσθητη περιοχή. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως το μωρό έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, αφού οι γιατροί διαπίστωσαν ρήξη του παρθενικού υμένα. Αυτό διαπιστώθηκε τόσο από την ιατροδικαστή Ελένη Αντωνίου, όσο και από τον γυναικολόγο και τον παιδοχειρουργό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Οι κυπριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του πατέρα του βρέφους, ο οποίος, πάντως, αρνείται κάθε ανάμειξη στο βιασμό του παιδιού του. Το πρωί της Τετάρτης (20.02.2019), ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας, όπου σε διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών αποφασίστηκε να εκδοθεί διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο βοηθός Διευθυντής Παιδοχειρουργικής, Ευθύμιος Τσιβιτανίδης ανέφερε ότι το παιδί νοσηλεύεται στο Μακάριο Νοσοκομείο και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τον ίδιο, το περιστατικό κατήγγειλε η μητέρα του παιδιού.

Μιλώντας δε στο Σίγμα, ο κ. Τσιβιτανίδης τόνισε ότι στα 32 χρόνια της καριέρας του ο ίδιος δεν έχει δει ποτέ του τέτοιο περιστατικό κακοποίησης σε τέτοια μικρή ηλικία. 

Ο γιατρός, διευκρίνισε στο SigmaLive ότι οι γιατροί, λόγω της καταγωγής του παιδιού, διερευνήθηκε και το ενδεχόμενο της κλειδερεκτομής, το οποίο αποκλείστηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για βιασμό.

Με πληροφορίες από philenews.com, sigmalive.com, politis.com.cy

Προσαρμοσμένη αναζήτηση