Βρέθηκαν κομμάτια μούμιας σε ηχείο στο αεροδρόμιο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 12:29 Βρέθηκαν κομμάτια μούμιας σε ηχείο στο αεροδρόμιο

Πρόκειται για ένα από τα χιλιάδες αρχαιολογικά ευρήματα που ταξιδεύουν παράνομα στο εξωτερικό από το 2011.

Η έκπληξη των αρχών και των τελωνειακών υπαλλήλων του Διεθνούς Αεροδρομίου του Καΐρου ήταν μεγάλη όταν ανακάλυψαν μέσα σε ένα πακέτο που περιείχε ένα ηχείο, τα μέρη μιας μούμιας. Το πακέτο θα ταξίδευε προς το Βέλγιο, αλλά οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν τα αποσυναρμολογημένα μέρη των άκρων από δυο μούμιες στο ξύλινο κουτί. 

Οι αρχές αναζητούν ακόμα τον επιβάτη που άφησε το κουτί και δεν έχουν ανακοινώσει κατηγορίες. Το πακέτο περιλάμβανε "τμήματα του δεξιού και του αριστερού ποδιού, του αριστερού χεριού, του άνω μέρους του δεξιού βραχίονα που προσκολλάται σε μέρος του θωρακικού κλωβού μούμιας σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε ο Iman Abdel-Raouf, γενικός διευθυντής των τελωνειακών αρχών. 

Μετά από ειδοποίηση, το Κεντρικό Τμήμα Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου συνέστησε μια ειδική επιτροπή για να ανακτήσει προσεκτικά τις μούμιες από το ηχείο. Το Υπουργείο Αρχαιοτήτων λέει ότι τα αρχαία κειμήλια θα μεταφερθούν στο Αιγυπτιακό Μουσείο στο Κάιρο, όπου μια ομάδα αρχαιολόγων θα τα επιθεωρήσει και θα τα διατηρήσει.

Οι ειδικοί λένε ότι το λαθρεμπόριο αιγυπτιακών αντικειμένων έχει αυξηθεί από την αραβική άνοιξη του 2011. Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό αρχαιοτήτων, η χώρα έχει χάσει περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από παράνομο λαθρεμπόριο.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση