Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπη με τη σφοδρότερη φετινή χιονοθύελλα η Νέα Υόρκη – video

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 20:53 Αντιμέτωπη με τη σφοδρότερη φετινή χιονοθύελλα η Νέα Υόρκη – video

Η Νέα Υόρκη είναι αντιμέτωπη με την σφοδρότερη χιονοθύελλα του φετινού χειμώνα, ενώ σε κλοιό χιονιά παραμένουν στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η εκτεταμένη χιονοθύελλα και ο παγετός έχουν προκαλέσει την ματαίωση αεροπορικών και σιδηροδρομικών δρομολογίων εξαγριώνοντας τους πολίτες όχι μόνο στη Νέα Υόρκη αλλά σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Η κακοκαιρία επεκτείνεται από Μέριλαντ έως το Μέιν με το ύψος του χιονιού να έχει φθάσει τα 38 εκατοστά κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Βοστόνη και τα 13 εκατοστά στο Σέντραλ Παρκ στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο μετεωρολόγος Μαρκ Τσέναρντ της Αμερικανικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ αυτό στάθηκε αρκετό για τον δήμαρχο της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο να διατάξει το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων και την εταιρεία διαχείρισης των μέσων μαζικής μεταφοράς του Νιου Τζέρσεϊ να αναστείλει δεκάδες δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

photo Reuters

«Είναι τρομερό!» δήλωσε ο Στιβ Ουέσλι, 56 ετών, καθώς καθάριζε το χιόνι από την είσοδο του σπιτιού του στο Μέιπλγουντ του Νιου Τζέρσεϊ, στα περίχωρα στη Νέα Υόρκη. Σχεδόν 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν, οι περισσότερες στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης και στα αεροδρόμια στη ΝέαςΥόρκη , σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι βιβλιοθήκες δεν λειτουργούν στη Βοστόνη. Στο Νιου Τζέρσεϊ, ο κυβερνήτης Φιλ Μέρφι κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της χιονοθύελλας.

πηγή: newsit.gr