Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Boeing: Καταποντίζονται οι μετοχές του αεροπορικού «κολοσσού» – «Καθηλώνονται» τα 737 MAX 8

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 18:00 Boeing: Καταποντίζονται οι μετοχές του αεροπορικού «κολοσσού» – «Καθηλώνονται» τα 737 MAX 8
Βουτιά άνω του 3% κατέγραψε σήμερα η μετοχή της Boeing στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση, καθώς και άλλες χώρες αποφάσισαν να αναστείλουν τις πτήσεις των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 την ώρα που επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των ταξιδιωτών για την ασφάλεια του συγκεκριμένου αεροπλάνου.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, το Ομάν και η Αυστραλία ήταν μεταξύ των χωρών που προστέθηκαν στη λίστα των κρατών που ανέστειλαν τις πτήσεις με αυτόν τον τύπο αεροσκάφους της Boeing.

Οι απώλειες της μετοχής της Boeing Co αυξήθηκαν σε περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε δύο ημέρες, μετά την πολύνεκρη συντριβή ενός αεροπλάνου αυτού του τύπου που είχε προορισμό το Ναϊρόμπι.

Οι αναλυτές της DZ Bank ήταν οι πρώτοι εδώ και σχεδόν δύο χρόνια που έδωσαν αξιολόγηση «sell» για τη μετοχή της εταιρίας, ορίζοντας την τιμή-στόχο στα 333 δολάρια –τη χαμηλότερη στη Wall Street.

Η μετοχή της κινείτο στα 385 δολάρια πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Εάν οι σημερινές απώλειες, ύστερα από πτώση 5% χθες, συνεχιστούν κατά την κανονική συνεδρίαση, μέσα σε δύο ημέρες θα έχουν εξανεμιστεί πάνω από 21 δισεκ. δολάρια από τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας.

πηγή: newsit.gr