Βόρεια Κορεά: Μόλις το 0,01%... δεν ψήφισε στις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 19:32 Βόρεια Κορεά: Μόλις το 0,01%... δεν ψήφισε στις εκλογές

Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές ήταν 99,99%, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας στη Βόρεια Κορέα, στη διάρκεια των οποίων οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να ψηφίσουν παρά τον έναν και μοναδικό υποψήφιο, αυξήθηκε σε 99,9%, ένα σκορ που βελτιώνει το 99,97% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη ψηφοφορία, σύμφωνα με τον επίσημο Τύπο.

Το Κόμμα των Εργαζομένων της Κορέας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Κιμ Γιονγκ Ουν, διοικεί με σιδηρά πυγμή τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, όπως είναι το επίσημο όνομα της χώρας, η οποία διαθέτει πυρηνικά όπλα.

Κάθε πέντε χρόνια, εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα μέλη της Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης, του βορειοκορεατικού κοινοβουλίου.

Σε κάθε περιφέρεια δεν υπάρχει παρά μόνο ένας εγκεκριμένος εκ των προτέρων υποψήφιος και το αποτέλεσμα είναι πάντα σίγουρο.

Φέτος, το ποσοστό της συμμετοχής άγγιξε το 100%, καθώς μόνο οι ψηφοφόροι «που βρίσκονταν στο εξωτερικό ή εργάζονταν στη θάλασσα» δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία, διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Όπως και το 2014, καθένας από τους 687 υποψηφίους έλαβε το 100% των ψήφων.

«Όλοι οι ψηφοφόροι συμμετείχαν σαν ένας άνθρωπος στην ψηφοφορία αυτή, που χαλυβδώνει την ηγεσία ενός λαού τόσο στέρεου όσο ένας βράχος», χαιρέτισε το KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμος κατάλογος των υποψηφίων που εξελέγησαν. Όμως στην επίσημη βορειοκορεατική τηλεόραση αναγνώσθηκαν τα ονόματα των εκλεγέντων και, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, το όνομα του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν περιλαμβάνεται σ' αυτά.

Το 2014, ο ανώτατος ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας είχε εκλεγεί με το 100% των ψήφων στην εκλογική περιφέρεια του Όρους Παεκτού, ενός ηφαιστείου στα σύνορα με την Κίνα που τιμάται ως η μυθική κοιτίδα του κορεατικού λαού.

Η απουσία αυτή έχει «μπερδέψει» τους αναλυτές.

«Είναι δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα, όμως ίσως ο Κιμ υπολόγισε πώς η χώρα θα φαίνεται πιο φυσιολογική αν αυτός δεν έχει τον επιπλέον τίτλο του βουλευτή, τη στιγμή που έχει ήδη το ανώτατο αξίωμα», εξηγεί ο Λιμ Έουλ-σουλ, καθηγητής βορειοκορεατικών σπουδών στο πανεπιστήμιο Κιουνγκνάμ.

Αντίθετα η αδελφή και στενή συνεργάτιδα του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Γιόνγκ, περιλαμβάνεται στους νεοεκλεγέντες, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση