Έπαθε εγκεφαλική μόλυνση από μπατονέτα και πήγε να πεθάνει

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 19:00 Έπαθε εγκεφαλική μόλυνση από μπατονέτα και πήγε να πεθάνει

Είχε πόνο στο αυτί και πονοκεφάλους μέχρι που μία μέρα κατέρρευσε

Τραγική κατάληξη θα είχε η χρήση μπατονέτας για έναν 31χρονο από τη Βρετανία που παραλίγο να πεθάνει.

Όλα ξεκίνησαν πριν 5 χρόνια, όταν ο άντρας καθάρισε το αυτί του και ένα κομμάτι της μπατονέτας έμεινε μέσα χωρίς εκείνος να το πάρει είδηση. Όλα έδειχναν καλά και δεν είχε καθόλου ενοχλήσεις μέχρι που μια μέρα λιποθύμησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Coventry.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα, μετά από τις εξετάσεις προέκυψε ότι μια βακτηριακή μόλυνση ξεκίνησε από το εσωτερικό του αυτιού του και κατέληξε στο κόκαλο της βάσης του κρανίου του και εξαπλώθηκε ως τον εξωτερικό περίβλημα του εγκεφάλου του.

Ο 31χρονος άρχιζε να εμφανίζει επικίνδυνα συμπτώματα σύμφωνα με τους γιατρούς.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπέφερε από οξύ πόνο και είχε εκκρίσεις από το αριστερό του αυτί. Οι πονοκέφαλοι μάλιστα ήταν τόσο έντονοι, που του προκαλούσαν εμετό. Στη συνέχεια άρχισε να ξεχνά τα ονόματα γνωστών του, μέχρι που μία μέρα έπεσε αναίσθητος.

Μετά από ειδικές εξετάσεις, εντοπίστηκαν στον εγκέφαλο του δυο αποστήματα. Μπήκε στο χειρουργείο και τότε βρέθηκε το κομμάτι μπατονέτας το οποίο είχε καλυφθεί από κερί και του προκάλεσε την μόλυνση που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή.

Ο 31χρονος ασθενής νοσηλεύτηκε για μία εβδομάδα και στη συνέχεια έλαβε ειδική αγωγή με αντιβιοτικά για δύο μήνες,προκειμένου να εξαλειφθεί η λοίμωξη.

news.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση