Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ethiopian Airlines: Ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα μετά την απογείωση για το Boeing 737

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019 22:40 Ethiopian Airlines: Ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα μετά την απογείωση για το Boeing 737

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως για το πολύνεκρο αεροπορικό ατύχημα στην Αιθιοπία. Η υψηλή ταχύτητα του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines προβληματίζει τους ειδικούς. Άδεια να ανέβει στα 14.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας ζήτησε ο κυβερνήτης. Ακούστηκε πολύ φοβισμένος αναφέρει πηγή που άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία με τον πύργο ελέγχου.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την πτήση 302 της Ethiopian Airlines, που συνετρίβη με αποτέλεσμα τον θάνατο 157 ανθρώπων. Σύμφωνα με πηγή που άκουσε την ηχογραφημένη συνομιλία στον πύργο ελέγχου η πτήση του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines, είχε ασυνήθιστα υψηλή ταχύτητα μετά την απογείωση, πριν να αναφέρει ο κυβερνήτης ότι υπήρχε πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην ηχογραφημένη συνομιλία ακούγεται μια φωνή (πιθανότατα του κυβερνήτη) από το κόκπιτ του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines να ζητά άδεια για να ανέβει στα 14.000 πόδια πάνω από το επίπεδο της θάλασσας (6.400 πόδια πάνω από το αεροδρόμιο).

Το Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στα 10.800 πόδια, αφού είχε ξεκινήσει να κάνει μια δεξιά στροφή για να επιστρέψει στο αεροδρόμιο καθώς ο πιλότος ανέφερε κάποιο πρόβλημα με τον έλεγχο της πτήσης, πρόσθεσε η πηγή αυτή που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη επειδή η έρευνα συνεχίζεται.

Λίγο πριν ξεκινήσει αυτή τη μανούβρα, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας μιλούσε με ένα άλλο αεροπλάνο, όμως μια φωνή από την πτήση 302 παρενέβη λέγοντας «διακοπή, διακοπή» (break, break), κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουν αμέσως όλες οι μη επείγουσες επικοινωνίες, ενώ ο πιλότος της μοιραίας πτήσης ακουγόταν πολύ φοβισμένος. Οι αρχές που έχουν αναλάβει την έρευνα δεν έχουν προχωρήσει ακόμη σε σχολιασμό αυτών των πληροφοριών.

πηγή: newsit.gr