Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραλήρημα Ερντογάν: Σμύρνη που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 17:53 Παραλήρημα Ερντογάν: Σμύρνη που έριξες τους γκιαούρηδες στη θάλασσα

Η προεκλογική ομιλία του Ερντογάν στη Σμύρνη ήταν γεμάτη με εθνικιστικές κορώνες. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Μικρασιατική Καταστροφή.


Ο κ. Ερντογάν μάλιστα εμφανίστηκε μαζί με τον αρχηγό των «Γκρίζων Λύκων» Ντεβλέτ Μπαχτσελί, οπότε και προχώρησε σε ένα πραγματικό και άκρως προκλητικό παραλήρημα.

«Σμύρνη! Εσύ επούλωσες τις πληγές πολλών Βαλκανικών πόλεων όπως της Θεσσαλονίκης, της Κρήτης, των Σκοπίων, του Κοσόβου, της Βάρνας.Σμύρνη! Εσένα που ο Μουσταφά Κεμάλ στις 9 Σεπτεμβρίου με τον στρατό του σε απελευθέρωσε για άλλη μια φορά. Σμύρνη εσύ που ρίχνεις τους γκιαούρηδες στη θάλασσα και προστατεύεις τους ανήμπορους!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, καθώς προβάλλονταν σε video wall αποσπάσματα από το μανιφέστο και εικόνες από το οπτικοακουστικό υλικό που κινηματογράφησε ο Τάραντ.

«Δεν θέλουμε να δούμε ξανά μια σύγκρουση ανάμεσα στον σταυρό και στην ημισέληνο», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Το μοχθηρό άτομο που σκότωσε 49 ομόπιστους μας λέει ότι μπορούμε να κατοικούμε στην Ανατολική πλευρά, δεν μπορούμε να περάσουμε στην Ευρωπαϊκή πλευρά».

Υπενθυμίζεται πως στις 3 Μαρτίου στην Τουρκία υπάρχουν δημοτικές εκλογές. 

Φωτό: Reuters

πηγή: thetoc.gr